• Δημοφιλή στο Internet

    Η νοστιμιά της ημέρας: Χοιρινό στη γάστρα με πορτοκάλι και μουστάρδα

    Χοιρινό στη γάστρα με πορτοκάλι & μουστάρδα από τον Γιώργο Τσούλη


    Πεντανόστιμο, μαλακό χοιρινό που θα λατρέψετε!

    Μία τέλεια συνταγή για χοιρινό στη γάστρα με πορτοκάλι και μουστάρδα μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Το χοιρινό θα σας βγει καταπληκτικό και η γεύση που θα σας δώσουν στο κρέας το πορτοκάλι και η μουστάρδα θα απογειώσει την απόλαυσή σας!

    Ο σεφ συμβουλεύει, αν δεν έχουμε πετιμέζι, να χρησιμοποιήσουμε μόνο το μέλι.

    Υλικά

    2 κιλά χοιρινό λαιμό

    100 γρ. μέλι

    70 γρ. φρέσκο δεντρολίβανο

    50 μουστάρδα, απαλή

    30 γρ. πετιμέζι

    4 ξυλάκια γαρύφαλλου

    3 σκ. σκόρδο

    3-4 κ.σ. χοντρό αλάτι

    1 lt ζωμό λαχανικών

    Χυμό από 2 πορτοκάλια

    Πιπέρι

    Πουρές πατάτας, για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας το χοιρινό λαιμό και φορώντας γάντια μιας χρήσης το τρίβουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι.

    Έπειτα, κάνουμε τρύπες στο χοιρινό λαιμό με ένα ίσιο μαχαίρι και μπήγουμε σε αυτές 2 από τις 3 σκελίδες σκόρδο, τα ξυλάκια γαρύφαλλου.

    Κατόπιν, αλείφουμε το χοιρινό με μουστάρδα και το αφήνουμε στην άκρη.

    Ύστερα, απλώνουμε στον πάτο μιας γάστρας το δεντρολίβανο, τοποθετούμε πάνω του το χοιρινό λαιμό και αδειάζουμε από πάνω το πετιμέζι, το ζωμό λαχανικών, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τη 1 σκελίδα σκόρδο.

    Αμέσως μετά, σκεπάζουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, την καπακώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 3 ώρες.

    Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το χοιρινό λαιμό ζεστό μαζί με πουρέ πατάτας.

    Πηγή: giorgostsoulis.com



    ΣΧΟΛΙΑ