• Δημοφιλή στο Internet

    Η μαγειρική της καραντίνας: Σκιουφιχτά με σπανάκι και γιαούρτι που θα λατρέψετε

    • NewsRoom

    Σκιουφιχτά με σπανάκι και γιαούρτι από τον Γιώργο Τσούλη


    Ελαφριά και γευστικότατη και διαφορετική μακαρονάδα, που θα λατρέψετε!

    Μία εύκολη συνταγή για μακαρονάδα με σπανάκι και γιαούρτι μας δείχνει ο Γιώργος Τσούλης και μας συμβουλεύει να ρίξουμε το γιαούρτι αφού αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, για να μην κόψει.

    Μία γεύση που θα δοκιμάσετε και θα προστεθεί στη λίστα όσων θα ξαναμαγειρέψετε!

    Υλικά

    500 γρ. σκιουφιχτά

    170 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

    400 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο

    100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

    1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σκιουφιχτά, βράζοντάς τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

    Έπειτα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αποβάλει το σπανάκι την υγρασία του.

    Ύστερα, προσθέτουμε τα σκιουφιχτά, αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε εκ νέου.

    Τέλος, σερβίρουμε τα σκιουφιχτά ζεστά.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ