• Δημοφιλή στο Internet

    Η λαχταριστή συνταγή της Τετάρτης: Γευστικά σουβλάκια αρνιού με χαλούμι

    • NewsRoom

    Σουβλάκια αρνιού από τον Γιώργο Τσούλη


    Για τη μέση της εβδομάδας, αναζητούμε μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή, που θα μας λύσει τα χέρια για το μεσημεριανό τραπέζι και θα αφήσει ευχαριστημένους και τους πιο δύσκολους του σπιτιού.

    Ο Γιώργος Τσούλης, λοιπόν, μας προτείνει πανεύκολα σουβλάκια αρνιού, που θα λατρέψουν όλοι! Ο σεφ προτείνει να ψήσουμε τα σουβλάκια και στο φούρνο, έτσι ώστε να μη λιώσει το τυρί στο σχαροτήγανο.

    Υλικά

    500 γρ. αρνίσιο μπούτι, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κύβους

    300 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κύβους

    2 κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε τα κομμάτια αρνιού σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Κατόπιν, παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκι και περνάμε τα κομμάτια αρνιού, το χαλούμι και το κρεμμύδι με τη σειρά που επιθυμούμε.

    Έπειτα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά.

    Μόλις κάψει, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα σουβλάκια για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, δίνοντάς τους χρώμα.

    Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα σουβλάκια από το σχαροτήγανο, μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε ένα ταψί του φούρνου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-12 λεπτά περίπου.

    Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά.

    Προσθέτουμε πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ