• Δημοφιλή στο Internet

    Η διαφορετική συνταγή που θα αγαπήσετε στην καραντίνα: Γαλλική κρεμμυδόσουπα

    • NewsRoom

    Γαλλική κρεμμυδόσουπα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr


    Μία συνταγή οικονομική, εύκολη, πλούσια σε γεύση και νοστιμιά. Μία διάσημη συνταγή του κόσμου που θα σας κερδίσει!

    Μία υπέροχη γεύση στο πιάτο μας υπόσχονται τα καραμελωμένα κρεμμύδια μαζί με το τραγανό ψωμί και το μαστιχωτό τυρί στην επιφάνεια. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να φτιάξουμε ακαταμάχητη γαλλική κρεμμυδόσουπα.

    Δοκιμάστε την!

    Υλικά

    1 κιλό κρεμμύδια (5-6 μεγάλα-κομμενα σε λεπτές φέτες)
    2 κ.σ ελαιόλαδο
    2 κ.σ βούτυρο αγελάδος
    2 πρέζες ζάχαρη
    1 σκ. σκόρδο σπασμένη
    1 .300 ml ζεστό ζωμό κρέατος
    1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
    1 δαφνόφυλλο
    1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι αλάτι
    πιπέρι

    Για το τελείωμα

    5-6 φέτες από μπαγκέτα (λεπτές)
    2/3 φλ. τριμμένη γραβιέρα
    λίγο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

    Εκτέλεση

    Για την καλύτερη γαλλική κρεμμυδόσουπα, ξεκινάμε πάντα με το καραμέλωμα των κρεμμυδιών.

    Διαλέγουμε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση. Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε πάντα σε μέτρια φωτιά για να μην πάρουν σχεδόν καθόλου χρώμα στην αρχή, ανακατεύοντάς τα τακτικά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Περίπου για 15΄.

    Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και συνεχίζουμε το καραμέλωμα ανακατεύοντας τακτικά, για 10-15′ επιπλέον, μέχρι να πάρουν τα κρεμμύδια ένα σκούρο χρυσό χρώμα.

    Τότε, πασπαλίζουμε με 2-3 πρέζες ζάχαρη και συνεχίζουμε το καραμελωμα ανακατεύοντας για 10′ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 1′ να βγάλει τα αρώματα του. Σβήνουμε με το κρασί τρίβοντας καλά την βάση της κατσαρόλας να ντεγκλασάρει. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και το θυμάρι. Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό κρέατος και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κρεμμυδόσουπα και σιγοβράζουμε για περίπου 30΄.

    Αφαιρούμε τα βότανα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Διατηρούμε την κρεμμυδόσουπα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά και ετοιμαζόμαστε να σερβίρουμε.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 º C . Σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αραδιάζουμε τις λεπτές φέτες ψωμιού. Αλείφουμε με πινέλο λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 º C στον αέρα, για περίπου 6-7΄ να γίνουν τραγανές. Τις πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα, τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί.

    Σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα σε μπολ και γαρνίρουμε μια μια φέτα φρυγανισμένη μπαγκέτα και λιωμένη γραβιέρα.

    Κλασικά η παραδοσιακή γαλλική συνταγή κρεμμυδόσουπα σερβίρεται ως εξής: Iσομοιράζεται σε 5-6 πυρίμαχα μπολ. Τα βάζουμε όλα μαζί πάνω σε σχάρα ή σε ταψί. Βάζουμε σε κάθε μπολ στην επιφάνεια της κρεμμυδόσουπας, από 1 φέτα φρυγανισμένη μπαγκέτα. Πασπαλίζουμε μπόλικη γραβιέρα και βάζουμε στον φούρνο στους 200 º C για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρεται αχνιστή!

    Δείτε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για τέλεια κρεμμυδόσουπα εδώ.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Η πιο νόστιμη λιχουδιά για την καραντίνα: Soft cookies από τον Άκη Πετρετζίκη

    Ένα μαμαδίστικο πιάτο που αγαπάμε: Παραδοσιακό γιουβέτσι

    Η τέλεια μακαρονάδα για όσους κάνουν διατροφή: Σπαγγέτι με σολομό και σάλτσα αβοκάντο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ