ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία πανεύκολη συνταγή για το αγαπημένο μας ψάρι
Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει ψητό γαύρο με μυρωδικά, για ένα ελαφρύ και πολύ υγιεινό γεύμα. Ο σεφ μας συμβουλεύει επίσης να μην ρίξουμε πολλά υγρά στο ταψί με τον γαύρο, για να μην βράσει και βγει πολύ μαλακός.
Υλικά
1 κιλό γαύρο, καθαρισμένο
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
80 ml ελαιόλαδο
50 ml νερό
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 27Χ20εκ. και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμος, σερβίρουμε το γαύρο ζεστό.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Σκοτεινή ντίβα – Ιστορίες παγκόσμιας προδοσίας»: Η Κάλλας, ο Ωνάσης, ο Νιάρχος και άλλες προσωπικότητες σε ένα τρίτομο βιβλίο
- Η Aston Martin υπογράφει το δικό της σπίτι στο Τόκιο
- Ο «άλλος» Μάκης, η διήγηση του Πλεύρη για τον Χαφτάρ, η ζήλια των Γάλλων, το «ώπα – ώπα» της Κίμπερλι, τα παράπονα της Κατερίνας και τα πούρα της οργής
- Q&R: Το πλάνο Πασχαλάκη-Σωτηράκου για ανάπτυξη και έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό
