ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία πανεύκολη συνταγή για το αγαπημένο μας ψάρι
Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει ψητό γαύρο με μυρωδικά, για ένα ελαφρύ και πολύ υγιεινό γεύμα. Ο σεφ μας συμβουλεύει επίσης να μην ρίξουμε πολλά υγρά στο ταψί με τον γαύρο, για να μην βράσει και βγει πολύ μαλακός.
Υλικά
1 κιλό γαύρο, καθαρισμένο
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
80 ml ελαιόλαδο
50 ml νερό
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 27Χ20εκ. και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμος, σερβίρουμε το γαύρο ζεστό.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στο 1,5 δισ. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ – Τον Σεπτέμβριο η ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο
- Ενεργειακή μετάβαση στα λιμάνια -“Καμπανάκι” για την ανεπαρκή πρόοδο των υποδομών OPS στην Ευρώπη
- Labubu: Τι είναι αυτή η μόδα με το «αθώο τέρας» που κατέκτησε τον κόσμο των brands και του κοινού
- Αποκάλυψη για τα φάρμακα για την παχυσαρκία: Θα χορηγούνται με pass – Πότε θα «κόβεται» ο ασθενής, τι ορίζει το νέο πρωτόκολλο
