• Δημοφιλή στο Internet

    Γευστικός και γρήγορος γαύρος στο φούρνο με μυρωδικά

    • NewsRoom

    Γαύρος στον φούρνο από τον Γιώργο Τσούλη


    Μία πανεύκολη συνταγή για το αγαπημένο μας ψάρι

    Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει ψητό γαύρο με μυρωδικά, για ένα ελαφρύ και πολύ υγιεινό γεύμα. Ο σεφ μας συμβουλεύει επίσης να μην ρίξουμε πολλά υγρά στο ταψί με τον γαύρο, για να μην βράσει και βγει πολύ μαλακός.

    Υλικά

    1 κιλό γαύρο, καθαρισμένο

    2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

    2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

    80 ml ελαιόλαδο

    50 ml νερό

    1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

    ¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

    Χυμό από 1 λεμόνι

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 27Χ20εκ. και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

    Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.

    Μόλις είναι έτοιμος, σερβίρουμε το γαύρο ζεστό.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ