• Δημοφιλή στο Internet

    Γευστικό όνειρο: Σοκολατένιο burger από τον Άκη

    • NewsRoom


    Οι μέρες είναι δύσκολες και χρειαζόμαστε έναν γλυκό, λαχταριστό πειρασμό να μας παρηγορήσει

    Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει την συνταγή για ονειρεμένο σοκολατένιο burger, την απόλυτη λιχουδιά για τις ώρες που βρισκόμαστε στο σπίτι.

    Υλικά 

    Για τα buns

    120 γρ. κουβερτούρα
    240 γρ. νερό, βραστό
    80 γρ. κακάο
    2 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο σε σκόνη
    240 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    240 γρ. σπορέλαιο
    4 αβγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    1 κ.σ. σόδα μαγειρική
    1/2 κ.γ. αλάτι

    Για τη γέμιση

    200 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
    250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα

    Για το σερβίρισμα

    100 γρ. σαντιγί
    50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
    100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

    Εκτέλεση

    Για τα buns

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160˚C στον αέρα.
    Βουτυροκακαώνουμε 6 στρογγυλές φόρμες 11 εκ. με αποσπώμενο πάτο.
    Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βραστό νερό. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα το κακάο και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά.
    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    Ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
    Μοιράζουμε το μείγμα μας στις φόρμες καλύπτοντας τα 3/4 του ύψους τους.
    Ψήνουμε για 40 λεπτά.
    Αφήνουμε τα cakes να κρυώσουν μέσα στις φόρμες και στη συνέχεια αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

    Για τη γέμιση

    Κρατάμε τη λευκή σοκολάτα χλιαρή.
    Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί, να έχει τη υφή γιαουρτιού.
    Αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα.
    Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

    Για τη διακόσμηση

    Βάζουμε το ένα κέικ σαν βάση.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: Άκης Πετρετζίκης



    ΣΧΟΛΙΑ