• Δημοφιλή στο Internet

    Γεύση που… «ζαλίζει»: Κεφτεδάκια γαλοπούλας γεμιστά με μοτσαρέλα

    • NewsRoom

    Κεφτεδάκια γαλοπούλας γεμιστά με μοτσαρέλα από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


    Τα πιο νόστιμα, γεμιστά κεφτεδάκια με τυρί που έχετε δοκιμάσει.

    Μία πεντανόστιμη συνταγή, που θα λατρέψουν όλοι, ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ μας δείχνει τον τέλειο τρόπο να φτιάξουμε κεφτεδάκια γαλοπούλας γεμιστά με μοτσαρέλα, ένα πιάτο που «ζαλίζει» με τη νοστιμιά του.

    #tsoulotip: Καλό θα ήταν το μείγμα του κιμά να το αφήσουμε 1 ώρα μέσα στο ψυγείο να βγάλει όλα του τα αρώματα και να σφίξει. Σε περίπτωση που δεν έχουμε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με τους κεφτέδες και ψήνουμε.

    Υλικά

    Για τα κεφτεδάκια:

    500 γρ. κιμά γαλοπούλας

    150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους

    50 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένο

    30 ml ελαιόλαδο + extra, για το τηγάνισμα

    3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + extra, για το γαρνίρισμα

    1 αυγό, large

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Για τη σάλτσα:

    500 γρ. ντομάτα, τριμμένη

    200 ml ζωμό λαχανικών

    50 ml ελαιόλαδο

    1 σκ. σκόρδο, λιωμένη

    2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

    1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

    1 κ.γ. μέλι

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για τα κεφτεδάκια

    Αδειάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, το ψωμί, το αυγό, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και τα πλάθουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

    Μόλις δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, πλάθουμε σε κεφτεδάκια τον κιμά πιέζοντας μέσα στο κέντρο τους από ένα κύβο μοτσαρέλας και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο (φροντίζουμε το μέγεθος των κεφτέδων να είναι όσο το μέγεθος ενός καρυδιού).

    Κατόπιν, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τους κεφτέδες, μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα για περίπου 5 λεπτά.

    Για τη σάλτσα

    Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.

    Ύστερα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

    Στη συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Η ιδανική συνταγή για το χειμώνα: Κρεατόσουπα με κριθαράκι του Άκη

    Μία ενδιαφέρουσα συνταγή: Πρασοτηγανιά με χειμωνιάτικα λαχανικά, μήλο και κεφαλοτύρι

    Μία υπέροχη σπιτική συνταγή: Γίγαντες κοκκινιστοί με λουκάνικα στο φούρνο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ