• Δημοφιλή στο Internet

    Γεύση και νοστιμιά: Vegan γιουβαρλάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom

    Vegan γιουβαρλάκια από τον Άκη Πετρετζίκη


    Ένα πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο σε μία εναλλακτική, γευστικότατη συνταγή

    Ένα ελαφρύ πιάτο ετοιμάζει σήμερα και μας δείχνει την τέλεια συνταγή ο Άκης Πετρετζίκης, κάνοντας μία παραλλαγή ενός κλασσικού, αγαπημένου ελληνικού πιάτου. Vegan γιουβαρλάκια, λοιπόν, για σήμερα, ένα πιάτο γευστικό, αλλά και ελαφρύ. Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    Για τα γιουβαρλάκια

    1 κρεμμύδι
    1 σκ. σκόρδο
    3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1/4 ματσάκι άνηθο
    1 κ.σ. θυμάρι
    αλάτι
    πιπέρι
    500 γρ. μανιτάρια champignon
    ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
    50 γρ. ψωμί τριμμένο
    200 γρ. ρύζι τύπου Αμερικής, βρασμένο
    1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι γ.ο.χ.
    800 γρ. ρόφημα καρύδας
    2 φύλλα δάφνης

    Για τo vegan αβγολέμονο

    1 κ.γ. γεμάτο κορν φλάουρ
    χυμό λάιμ, από 2 λάιμ

    Για το σερβίρισμα

    μπούκοβο
    άνηθο
    λάιμ, σε φέτες
    ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Για τα γιουβαρλάκια

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.

    Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τον άνηθο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Τον υπόλοιπο άνηθο τον αφήνουμε στην άκρη.

    Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 15-20 λεπτά για να χάσουν όλη την υγρασία και πέσει ο όγκος τους.

    Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε αυτό το σημείο η σύσταση του μείγματος θέλουμε να είναι σφιχτή σαν κιμάς.

    Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα μανιταριών, το ξύσμα από τα λάιμ, τον υπόλοιπο άνηθο ψιλοκομμένο, το ψωμί, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

    Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και βάζουμε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Πιέζουμε καλά τα κεφτεδάκια για να σφίξουν και να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρόφημα καρύδας, 2 φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

    Για το vegan αβγολέμονο

    Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ, τον χυμό από τα λάιμ και ανακατεύουμε.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ