Δημοφιλή στο Internet

Γεύση για να γλείφετε τα δάχτυλά σας: Μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

  • NewsRoom

Μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη, πηγή: akispetretzikis.com


Μία εκπληκτική γεύση στο πιάτο μας από τον διακεκριμένο σεφ

Μία εκπληκτική συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, ένα πιάτο που θα μας κάνει να γλείφουμε και τα δάχτυλά μας! Ο σεφ ετοιμάζει μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα και μας δείχνει τον ιδανικό τρόπο να πετύχουμε τέλεια γεύση. Δοκιμάστε το!

Υλικά

Για τις μπριζόλες

3 κιλά μοσχάρι, ribeye
αλάτι
πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
2 σκ. σκόρδο
2-3 κλ. θυμάρι
2-3 κλ. δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. βούτυρο
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 πρέζα μπούκοβο
100 γρ. κρέμα βαλσάμικο
400 γρ. καρότα
αλάτι
πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

θυμάρι

Εκτέλεση

Για τις μπριζόλες

Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε προσεκτικά τα παϊδάκια από τις μπριζόλες και τα αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι, να τα τυλίξουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και να ψήσουμε στον φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 2 ½ ώρες.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Από το καθαρό κομμάτι του μοσχαριού κόβουμε μπριζόλες περίπου 300 γρ. την κάθε μια. Θα έχουμε 9-10 μπριζόλες.

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και στις 2 πλευρές, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και απλώνουμε καλά ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.

Βάζουμε 3 μπριζόλες στο τηγάνι. Δεν υπερφορτώνουμε το τηγάνι για να ψηθούν σωστά. Ψήνουμε 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά χωρίς να τις κουνάμε.

Γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για επιπλέον 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 30 γρ. από το βούτυρο, τα σκόρδα, θυμάρι και δεντρολίβανο.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το αρωματικό βούτυρο πάνω από τις μπριζόλες για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις μπριζόλες προσθέτοντας επιπλέον βούτυρο.

Για τη σάλτσα

Κόβουμε τα καρότα στη μέση εγκάρσια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε θυμάρι, το βούτυρο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε το μπούκοβο, την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ