• Δημοφιλή στο Internet

    Εξοχικό: Μία πεντανόστιμη συνταγή για τις ημέρες της καραντίνας

    • NewsRoom

    Εξοχικό από τον Γιώργο Τσούλη


    Παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψετε!

    Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει μία πεντανόστιμη συνταγή για εξοχικό, ένα νοστιμότατο πιάτο που θα θέλουν όλοι να δοκιμάσουν. Δεν θα μείνει τίποτα!

    Ο σεφ συμβουλεύει να θωρακίσουμε το κρέας πριν το βάλουμε στη λαδόκολλα, για να μη χάσει τα υγρά του.

    Υλικά

    500 γρ. χοιρινό λαιμό, κομμένο σε κυβάκια

    400 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένο σε κυβάκια

    200 γρ. baby πατάτες, κομμένες στη μέση

    40 γρ. καρότα, κομμένα σε κυβάκια

    3 κρεμμύδια, κομμένα στα έξι

    3 σκ. σκόρδο, σπασμένες

    2 ντομάτες, κομμένες στα έξι

    1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη στα οκτώ

    1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη στα οκτώ

    1 πράσινη πιπεριά, κομμένη στα οκτώ

    1 κολοκύθι, κομμένο στη μέση και σε ροδέλες

    100 ml κόκκινο κρασί

    3 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

    3 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το χοιρινό και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καρότο, τις πατάτες, το κολοκύθι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.

    Κατόπιν, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Έπειτα, παίρνουμε μία γάστρα, στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο της, αδειάζουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας και προσθέτουμε τις ντομάτες και 130 γρ. κεφαλογραβιέρα.

    Ύστερα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα, κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και καλύπτουμε τη γάστρα με το καπάκι της.

    Αμέσως μετά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 2+½ ώρες.

    Κατόπιν, ρίχνουμε την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα.

    Τέλος, αφαιρούμε το εξοχικό από το φούρνο και το σερβίρουμε ζεστό.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ