• Δημοφιλή στο Internet

    Ένα νόστιμο χειμωνιάτικο φαγητό: Γιουβαρλάκια με γιαούρτι από τον Άκη

    • NewsRoom

    Γιουβαρλάκια με γιαούρτι από τον Άκη Πετρετζίκη


    Μία κρύα ημέρα σαν και αυτή, επιβάλλεται ένα ζεστό και χορταστικό φαγητό

    Από αυτό δεν μπορεί φυσικά να απουσιάζει η γεύση. Γι’ αυτό, ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει γιουβαρλάκια με γιαούρτι. Μια διαφορετική συνταγή για τα γιουβαρλάκια, που προσθέτει σε γεύση και νοστιμιά!

    Υλικά

    Για τα γιουβαρλάκια

    500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    150 γρ. ρύζι γλασέ
    1 κρεμμύδι, μέτριο
    1 σκ. σκόρδο
    1 κ.σ. άνηθο
    θυμάρι
    ξύσμα, από 2 λεμόνια
    δυόσμο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι
    1 αβγό, μέτριο
    1 1/2 λίτρο νερό
    2 φύλλα δάφνης
    1 κύβο κότας Maggi
    δεντρολίβανο
    1 λεμόνι, σε φλούδες

    Για τη σάλτσα

    200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    χυμό, από 1 λεμόνι
    πιπέρι
    αλάτι
    3 κ.σ. άνηθο
    2 κ.σ. ζωμό, από τα γιουβαρλάκια

    Για το σερβίρισμα

    ελαιόλαδο
    ξύσμα, από 1 λεμόνι
    πιπέρι
    φέτα
    ρίγανη
    ψωμί

    Εκτέλεση

    Για τα γιουβαρλάκια

    Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, θυμάρι, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 αυγό μέτριο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε, 1 ½ λίτρο νερό, 2 φύλλα δάφνης, τον κύβο κότας, θυμάρι, δεντρολίβανο και τις φλούδες ενός λεμονιού.

    Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη σταυρωτά και κάνουμε μία μικρή τρύπα στην επιφάνειά της.

    Όταν φουσκώσει η μεμβράνη και αρχίζει να βγαίνει ο ατμός, μετράμε 35 λεπτά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Δείτε την εκτέλεση της συνταγής από τον Άκη Πετρετζίκη εδώ.



    ΣΧΟΛΙΑ