• Δημοφιλή στο Internet

    Αραβική Maklooba με κοτόπουλο και λαχανικά: Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει

    συνταγή

    Αραβική Maklooba με κοτόπουλο και λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr


    Μια πεντανόστιμη αραβική συνταγή

    Μία πολύ γευστική αραβική συνταγή μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει Maklooba με κοτόπουλο και λαχανικά. Μία γεύση άγνωστη και νέα, που υπόσχεται να σας ξετρελάνει!

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    Για το μείγμα μπαχαρικών

    1/2 κ.γλ. κανέλα
    1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
    1/2 κ.γλ. μπαχάρι
    1/2 κ.γλ. κύμινο
    5-6 σπόρους κάρδαμο
    αλάτι
    πιπέρι

    Για το κοτόπουλο

    1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    3 μέτριες πατάτες σε φέτες
    1 κεφάλι κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
    1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
    λάδι για τηγάνισμα
    4 φλ. ρύζι μπασμάτι
    1 λεμόνι
    1 κ.γλ. κουρκουμά

    Για το σερβίρισμα

    στραγγιστό γιαούρτι
    μαϊντανό ψιλοκομμένο
    αραβική σαλάτα (ντομάτα
    αγγούρι
    κρεμμύδι και μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένα)

    Εκτέλεση

    Ετοιμάζουμε το μίγμα μπαχαρικών σε ένα μπολάκι.

    Μουλιάζουμε το ρύζι σε νερό το λιγότερο για 30′. Το βάζουμε σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό. Στύβουμε το λεμόνι και αφήνουμε να στραγγίζει καλά. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.

    Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαλακώσει. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Καλύπτουμε με 5-6 φλ. ζεστό νερό και σιγοβράζουμε με καπάκι για 25′-30′.

    Τηγανίζουμε χωριστά, όπως κάνουμε για το μουσακά, τις πατάτες, τις μελιτζάνες και το κουνουπίδι. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

    Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα. Κρατάμε το ζωμό χωριστά. Στην ίδια κατσαρόλα πασπαλίζουμε δύο χούφτες ρύζι.

    Στρώνουμε το κοτόπουλο σε μια στρώση, στρώνουμε επίσης κουνουπίδι, μελιτζάνες, πατάτες και τέλος κάνουμε μια στρώση με το υπόλοιπο ρύζι.

    Περιχύνουμε με το ζεστό ζωμό. Ο ζωμός πρέπει να καλύπτει το ρύζι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50′ με μία ώρα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να στεγνώσει το ρύζι και να πιει όλα τα υγρά.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Μία θρεπτική, μαμαδίστικη συνταγή: Γίγαντες με σπανάκι και φέτα

    Η πεντανόστιμη συνταγή του πενταλέπτου: Λαχταριστά pancakes λαχανικών

    Μία γευστική συνταγή του Άκη για τα αγαπημένα μας noodles: Mε γαρίδες και μπρόκολο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ