Δημοφιλή στο Internet

Άγιος Βαλεντίνος: Πώς να ετοιμάσετε το τέλειο μενού για την ημέρα των ερωτευμένων

  • NewsRoom


Την ημέρα των ερωτευμένων γιορτάζει σήμερα ο πλανήτης

Η 14η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η ημέρα εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου, που έχει συνδεθεί απόλυτα με τον έρωτα. Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου τιμάται από πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο, ενώ για αυτή την ξεχωριστή περίσταση έχει δημιουργηθεί μία ολόκληρη γκάμα προϊόντων στο εμπόριο.

Οι ερωτευμένοι είθισται την ημέρα αυτή να ανταλλάσσουν δώρα αγάπης μεταξύ τους, όπως ευχετήριες κάρτες, αρκουδάκια, σοκολατάκια και άλλα, ενώ φροντίζουν να περνούν το βράδυ τους μαζί, είτε σε κάποιο από τα πολλά events που διοργανώνονται ειδικά για την ημέρα, είτε και στον προσωπικό τους χώρο, σε μία ρομαντική βραδιά, αποκλειστικά για δύο!

Για όσους, λοιπόν, προτιμούν να περάσουν αυτό το ιδιαίτερο βράδυ μακριά από τα φώτα της πόλης και την πολύβουη ζωή της, αλλά και μακριά από τον πολύ κόσμο, εμείς σας προτείνουμε τον τρόπο να ετοιμάσετε το τέλειο μενού, απολαμβάνοντας μια μαγική βραδιά με το έτερον ήμισυ.

Σαλάτα: Ρόκα με ψητό χαλούμι και κόκκινα βατόμουρα

 

Σαλάτα ρόκα με ψητό χαλούμι και βατόμουρα

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
4-6 φέτες τυρί χαλούμι, κομμένες σε τρίγωνα
4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
1 κ.σ. κουκουνάρι
1 ματσάκι ρόκα baby
αλάτι, κατά προτίμηση
πιπέρι, κατά προτίμηση
2 φλ. κόκκινα και και κίτρινα μούρα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά.

Ρίχνουμε 1 κ. σ. ελαιόλαδο και αμέσως βάζουμε τα κομμάτια από το χαλούμι να ψηθούν, μέχρι να σχηματίσουν μία κρούστα.

Γυρίζουμε και ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο και από την άλλη μεριά.

Σβήνουμε με 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι για να αρωματίσουμε το τυρί, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε έξτρα λιπαρή ουσία, ρίχνουμε το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το καβουρδισμένο κουκουνάρι στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα ρόκας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Σερβίρουμε τη ρόκα σε πιατέλα, τοποθετούμε διάσπαρτα το ψητό χαλούμι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα βαλσάμικου με ρόδι και γαρνίρουμε με κόκκινα και κίτρινα μούρα.

Πηγή: DimitrisSkarmoutsos.gr

Κυρίως πιάτο: Φιλετάκια κοτόπουλου με μπέικον, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

 

Φιλετάκια κοτόπουλου με μπέικον, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
5 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα οι μπουκιές του κοτόπουλου.

Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ρουφήξει το φαγητό λίγα απο τα υγρά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα γάλακτος αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή πιλάφι σπυρωτό.

Πηγή: cooklos.gr

Επιδόρπιο: Σουφλέ φράουλας με σοκολάτα

 

Σουφλέ φράουλας με σοκολάτα από τον Άκη

Για τα σουφλέ

400 γρ. dulce de leche
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό, μέτριο
2 κρόκους, από μέτρια αβγά
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, για τις φόρμες
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική, για τις φόρμες

Για τη σάλτσα σοκολάτας

200 ml κρέμα γάλακτος 35%
200 ml γάλα, 3,5%
200 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1/2 κ.γ. κανέλα
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
1 κ.γ. πιπέρι, ροζ

Για το σερβίρισμα

κας-κας, καρδούλες
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Για τα σουφλέ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το dulce de leche, το αλάτι, το αβγό, τους κρόκους, τη μαρμελάδα φράουλα, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα, και χτυπάμε για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κουβερτούρα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Μεταφέρουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε 6 ατομικά φορμάκια.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο και το μοιράζουμε στα φορμάκια.

Ψήνουμε στον φούρνο για 8 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και ξεφορμάρουμε αμέσως.

Για τη σάλτσα σοκολάτας

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Με το που πάρει μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, το τζίντζερ, την κανέλα, τη μαρμελάδα φράουλα και το ροζ πιπέρι.

Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα της κρέμας, αφήνουμε για 1 λεπτό, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε τα σουφλέ με τη σάλτσα σοκολάτας, τα κασκάς καρδούλες και τα φύλλα δυόσμου.

Πηγή: akispetretzikis.com

Για το after cocktail: Raspberry Martini fizz

 

Υλικά

Martini

Τζιν

Ζάχαρη άχνη

Κατεψυγμένα βατόμουρα

Εκτέλεση

Συνδυάζουμε λίγο Martini με λίγο τζιν και στην συνέχεια χύνουμε το μείγμα σε ένα παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας. Προσθέτουμε ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη, το ανακατεύουμε μετά βάζουμε στο ποτήρι κατεψυγμένα βατόμουρα και έτοιμο το κοκτέιλ.

Πηγή: itrofi.gr