• City Stories

    Άγιος Βαλεντίνος: Ξεχωριστές εκδηλώσεις στα πολυτελή ξενοδοχεία των Αθηνών για την ημέρα του έρωτα

    • NewsRoom


    Τα πιο ενδιαφέροντα events της πόλης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

    Μόλις λίγες ώρες μας χωρίζουν από την γιορτή του έρωτα, τον Άγιο Βαλεντίνο και η πόλη ετοιμάζεται να βάλει τα γιορτινά της και να φιλοξενήσει μία σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και events, ειδικά αφιερωμένα σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

    Την τιμητική τους, φυσικά, έχουν τα μεγάλα ξενοδοχεία, που ετοιμάζουν ρομαντικές βραδιές και ξεχωριστές δράσεις για τα ερωτευμένα ζευγάρια, που θα θελήσουν να διασκεδάσουν την ημέρα αυτή. Η επιλογή ενός ξενοδοχείου για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι από τις πιο κλασικές επιλογές των ζευγαριών, κυρίως γιατί εκεί μπορούν να συνδυάσουν ένα δείπνο στο εστιατόριο με επίσκεψη στο σπα ή ακόμη και διανυκτέρευση.

    Tα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν ετοιμάσει ιδιαίτερες εκπλήξεις για το βράδυ της Παρασκευής και σας προσκαλούν να συμμετέχετε:

    Hilton

     

    Του Αγίου Βαλεντίνου στο Hilton

    Ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο, γεμάτο ρομαντισμό και αγάπη σας καλεί να περάσετε το ξενοδοχείο Hilton, που γιορτάζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με έναν άκρως ξεχωριστό τρόπο. Ο πολυήμερος εορτασμός ξεκινά την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, από το εστιατόριο του ξενοδοχείου, όπου ο εντυπωσιακός μπουφές του Βυζαντινού υποδέχεται τους ερωτευμένους με προτάσεις όπως στρείδια, γαρίδες με κάρι, σούσι, Rib-Eye με τα συνοδευτικά του, ραβιόλι από παντζάρι με γέμιση καβούρι, σολομό με σος chardonnay, μοσχαρίσια ταλιάτα, ζυμαρικά Alfredo που ετοιμάζονται μπροστά σας.

    Μετά το πλούσιο μενού που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες, το ξενοδοχείο σερβίρει έναν δεύτερο, γλυκό μπουφέ, που επιφυλάσσει λαχταριστές εκπλήξεις: τρούφες, μακαρόν, μους σοκολάτας με φρούτα του πάθους, κέικ red velvet, μαρέγκες με βατόμουρα και σιντριβάνι σοκολάτας για να γαρνίρετε φρέσκα φρούτα και ζαχαρωτά.

    Όσοι θέλουν να κάνουν το δείπνο τους ακόμη πιο ατμοσφαιρικό, μπορούν να επιλέξουν το set μενού του εστιατορίου, απολαμβάνοντας την θέα στην Ακρόπολη, κάνοντας κράτηση στο Galaxy Private Room, την αίθουσα δεξιώσεων που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Galaxy Bar. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μία ρομαντική «ιεροτελεστία» ενός ολοκληρωμένου gourmet δείπνου 6 πιάτων, το οποίο μάλιστα θα συνοδεύεται και από το ανάλογο wine pairing.

    Το event του Hilton για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

    Για όσους θέλουν να ολοκληρώσουν την έξοδό τους με τον πιο όμορφο τρόπο, το ξενοδοχείο προτείνει διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με θέα στην Ακρόπολη και με πλούσιο πρωινό στο εστιατόριο Βυζαντινό. Απαραίτητη θεωρείται και μία επίσκεψη στο Hiltonia Spa, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ένα χαλαρωτικό μπάνιο στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, αλλά και άλλες υπηρεσίες, όπως σάουνα, χαμάμ και υδρομασάζ και μασάζ για ζευγάρια στη διπλή καμπίνα.

    Το κόστος του πακέτου προσφοράς ξεκινά από τα 169€ το άτομο.

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 210 7281000.

    Μεγάλη Βρετάνια

     

    Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια

    Ένα ταξίδι γεύσεων στο εστιατόριο GB Roof Garden μας καλεί να δοκιμάσουμε το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, για να γιορτάσουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού για την ημέρα, με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Στο μενού αυτό περιλαμβάνονται πιάτα όπως: Χτένια καρπάτσιο με παγωτό αχινού και ανθό πανσέ, Φαγκρί ποελέ με μοσχολέμονο, τσίλι, ταπιόκα και σάλτσα με γάλα καρύδας, Φιλέτο μόσχου Wellington με τρούφα, ρολάκια πατάτας με πράσο και σάλτσα Μαδέρα και Μους σοκολάτας γάλακτος με ganache gianduja και μους πικρής σοκολάτας με βατόμουρα και brownies.

    Το κόστος ανέρχεται στα 85€ το άτομο.

    Εντυπωσιακές εικόνες στο μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

    Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μεγάλη Βρετάνια μπορούν να επισκεφθούν το GB Corner Gifts & Flavors, όπου θα βρουν τα πιο πρωτότυπα δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

    Εκεί, επίσης, μπορούν να δοκιμάσουν και ένα ειδικό γλυκό που θα παρουσιαστεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, από τον καταξιωμένο Γάλλο pastry chef, Arnaud Larher. Το γλυκό περιλαμβάνει δύο διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς, και οι δύο εξίσου απολαυστικοί: La Rose rouge, δηλαδή Brownies με καρύδι pecan, ganache και crémeux βατόμουρο και μους bitter σοκολάτας και La Rose rose, δηλαδή Biscuit capucine με ganache gianduja, feuilleté πραλίνας φουντουκιού και μους σοκολάτας γάλακτος.

    Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3330000.

    King George

     

    To Tudor Hall

    Το πολυτελές ξενοδοχείο King George ανοίγει τις πύλες του εστιατορίου του, Tudor Hall και μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε το ειδικό μενού των 4 πιάτων την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

    Η γαστρονομική πρόταση του Tudor Hall περιλαμβάνει φρέσκες γαρίδες μαριναρισμένες με φρούτο του πάθους και νεροκάρδαμο, χειροποίητα agnolotti με πατάτα, τρούφα και μανιτάρια στο ζωμό τους, φιλέτο γάλακτος με πατάτες νέας σοδειάς, αυγοτάραχο και καφέ arabica και μους σοκολάτας γάλακτος με ganache gianduja και μους πικρής σοκολάτας με βατόμουρα και brownies.

    Το κόστος του δείπνου ανέρχεται στα 75€ το άτομο.

    To Tudor Hall

    Το King George προτείνει στους επισκέπτες του να περάσουν τη νύχτα τους σε ένα από τα δωμάτια του. Το ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει ένα πακέτο διαμονής, διαθέσιμο από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου, που περιλαμβάνει πρωινό στο δωμάτιο, μπουκάλι Bava Moscato D’Asti και Κουτί με Μακαρόν, καθώς και δωρεάν late check out στις 16.00, κατόπιν διαθεσιμότητας.

    Ξενοδοχείο King George, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3222210.

    Athens Marriot

     

    To εστιατόριο Made in Athens

    Για την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου το Athens Marriot προτείνει ρομαντικό δείπνο στο εστιατόριό του, Made in Athens. Ο σεφ Γιάννης Τσούνας έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού 5 πιάτων για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Έτσι, όσοι επιλέξουν το Athens Marriot για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν μερικά ξεχωριστά πιάτα, υπό το ατμοσφαιρικό φως των κεριών και τις μαγικές μελωδίες των guest DJs. Όλα στην ατμόσφαιρα του Made in Athens είναι μελετημένα για να σας χαρίσουν την πιο ρομαντική και μαγευτική βραδιά, σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα του χρόνου.

    Το κόστος του ρομαντικού δείπνου ανέρχεται στα 55€ το άτομο.

    Για τους ερωτευμένους που επιθυμούν να συνεχίσουν τη βραδιά τους, στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου λειτουργεί το περίφημο «e&o» του Λονδίνου, με τον συναρπαστικό κατάλογο των κοκτέιλ του και την προσεγμένη panasian κουζίνα, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει το ποτό του, υπό την μαγευτική θέα της Αθήνας από ψηλά.

    H εκδήλωση του Athens Marriot για τον Άγιο Βαλεντίνο

    Η βραδιά μπορεί να ολοκληρωθεί με μία διανυκτέρευση σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, καθώς το Athens Marriot έχει ετοιμάσει μία ειδική προσφορά, που περιλαμβάνει διανυκτέρευση, ρομαντικό δείπνο στο Made in Athens, πρωινό, δωρεάν στάθμευση και late check out στις 16:00.

    Το κόστος του πακέτου προσφοράς ανέρχεται στα 120€ το άτομο.

    Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα, τηλ. 210 9471212.

    St. George Lycabettus

     

    Του Αγίου Βαλεντίνου στο St.George Lycabettus

    Ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών events έχει δημιουργήσει το ξενοδοχείο St.George Lycabettus για το βράδυ της Παρασκευής. Η εμπειρία του Αγίου Βαλεντίνου στο ξενοδοχείο της Κλεομένους ξεκινά με μία γαστρονομική διαδρομή στο εστιατόριο La Suite Lounge, το οποίο μάλιστα βραβεύθηκε πρόσφατα για την θέα του, κατακτώντας τον τίτλο «Καλύτερη θέα στην Ευρώπη».

    Πιο συγκεκριμένα, το εστιατόριο του St.George Lycabettus προτείνει 5 διαφορετικά, γκουρμέ πιάτα, δια χειρός του executive chef Βασίλη Μήλιου. Το μενού περιλαμβάνει Amuse Bouche (Κρέμα καραβίδας σε χωνάκι Βασιλικού με τζίντζερ,αβοκάντο,καβούρι & χαβιάρι λεμόνι), Σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδα και σκόνη ντομάτας, Τρυφερά σαλατικά με φράουλες και τηγανητό πασατέμπο, Φιλέτο τσιπούρας με πατζάρι, γλυκάνισο και λεμονοθύμαρο, Βιολογικό μοσχαρίσιο φιλέτο με κουνουπίδι, κρέμα καρότου και σάλτσα από γλυκό κρασί και μπαχαρικά και για το τέλος, Ruby Σοκολατένιες καρδιές με κόκκινα φρούτα Ruby, καφές και σοκολατένιες φράουλες.

    Το κόστος ανέρχεται στα 80€ το άτομο.

    Του Αγίου Βαλεντίνου στο St.George Lycabettus

    Το ξενοδοχείο προτείνει στους επισκέπτες του να μην σταματήσουν τη βραδιά τους εκεί, αλλά να συνεχίσουν τη νύχτα με μία διαμονή σε κάποιο από τα όμορφα δωμάτια ή τις σουίτες. Στο πακέτο – προσφορά που κάνει το ξενοδοχείο για όσους επιλέξουν να περάσουν εκεί τη νύχτα περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως welcome με αφρώδη οίνο και σοκολατάκια, ρομαντικό δείπνο για 2 στο La Suite Lounge, Διανυκτέρευση σε εξωτερικό δωμάτιο με πρωινό και 15 λεπτά μασάζ στο Aegeo Spa.

    Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να βρουν το πακέτο προσφοράς με την ονομασία Valentines Romantic Package. Το κόστος της προσφοράς ανέρχεται στα 250€.

    Κλεομένους 2, Αθήνα, τηλ. 210 7416191.

    Radisson Βlu Park Hotel Athens

     

    Το εστιατόριο St’ Astra

    Το εστιατόριο St΄Astra του ξενοδοχείου Radisson Βlu Park Hotel Athens, με την απίστευτη θέα προς την Ακρόπολη σας προσκαλεί την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, να γευθείτε ένα υπέροχο δείπνο στον ατμοσφαιρικό χώρο του εστιατορίου, υπό τα φώτα της νυχτερινής Αθήνας. Το μενού του εστιατορίου, μάλιστα, θα φιλοξενήσει ειδικά πιάτα, δημιουργημένα για τη συγκεκριμένη ημέρα, δια χειρός του σεφ Δημήτρη Κανταράκη.

    Στο μενού αυτό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: Σούπα από ψητά παντζάρια και αχλάδι, Sweetheart maki (sushi), Φρέσκα τορτελίνια με καραβίδα και τσάι με lemongrass, Σαλάτα με χειμωνιάτικα λαχανικά, sherry vinaigrette και αποξηραμένα φρούτα, Short rib από BlackAngus αρωματισμένο με πιπέρι szechuan, kale, baby καρότο και σελινόριζα και Cannoliμε σοκολάτα, φιστίκι και σμέουρα.

    Το κόστος ανέρχεται στα 55€ το άτομο.

    Ωστόσο, το Radisson Βlu Park Hotel Athens θέλει να περιποιηθεί και εκείνους που δεν είναι ερωτευμένοι, αλλά απολαμβάνουν να είναι single. Για το λόγο αυτό το ξενοδοχείο καλεί, όσους ελεύθερους το επιθυμούν, να πάρουν μία φίλη ή έναν φίλο και να έρθουν στο ξενοδοχείο για ένα δείπνο ή ακόμη και μία διανυκτέρευση.

    Του Αγίου Βαλεντίνου στο Radisson Βlu Park Hotel Athens

    Το ξενοδοχείο έχει διαμορφώσει μία ειδική προσφορά για την ημέρα, που περιλαμβάνει δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, διαμονή σε Superior δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και πολυτελές δείπνο στο ρομαντικό St΄Astra, αλλά και χαλαρωτικό μασάζ για 2 την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η προσφορά ανέρχεται στα 198€ και για τους δύο!

    Η προσφορά περιλαμβάνει: Valentine’s Menu για 2 άτομα στο St’Astra rooftop restaurant-bar, 1 διανυκτέρευση με πρωινό στο κρεβάτι (Room Service) και late check out, 1 μασάζ 30’ για 2 άτομα και δωρεάν parking.

    Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ. 210 8894500.

    New Hotel

     

    New Hotel

    Μία ολόκληρη εμπειρία έχει ετοιμάσει το New Hotel για την εορταστική ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που αποφάσισε να ενώσει την αγάπη και την τέχνη και να συνθέσει μία ειδική εκδήλωση για την ημέρα. Στόχος του New Hotel είναι να αναδείξει τη σημασία της τέχνης ως βιωματικής εμπειρίας που περνάει από τις αισθήσεις.

    Το ξενοδοχείο προσφέρει ένα limited edition artwork του Αμερικανού καλλιτέχνη Jeff Koons, ως δώρο σε όλους όσους δειπνήσουν στο New Taste ή στο Art Lounge τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου. Επιπλέον, όσοι επιλέξουν το New Hotel για διαμονή και δείπνο τη νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου θα έχουν το προνόμιο μιας 10% έκπτωσης, τόσο στη διαμονή, όσο και στο εορταστικό μενού.

    Το ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει για το δείπνο ένα ειδικό μενού 7 πιάτων, που περιλαμβάνει: Amuse bouche, Balik salmon με καραμελωμένο brioche, άνηθο και yuzu, Ραβιόλι αστακού με γόνο καλαμαριού σωτέ, μαύρο σουσάμι και μπρικ, Sorbet lychee με τριαντάφυλλο και κόκκινο πιπέρι, Μοσχαρίσιο φιλέτο σχάρας με παντζάρια ψητά, κομπόστα από φραγκοστάφυλο και παλαιωμένο μαύρο βαλσαμικό και Chocolate gianduja mousse με μαρμελάδα φράουλα με μύρτιλο και παγωτό από πραλίνα φουντουκιού και καφέ και mignardise για το τέλος.

    Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα απολαύσει στον ιδιαίτερο χώρο του εστιατορίου του ξενοδοχείου με το μοναδικό design.

    Το κόστος του δείπνου ανέρχεται στα 60€ το άτομο.

    Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, τηλ. 2103273170.



    ΣΧΟΛΙΑ