• Rebuilding Greece

    Η Ελλάδα που ονειρευόμαστε

    • Ελένη Κρίτσαλου


    Το να βγαίνει κανείς από μία πολυετή κρίση, σαν αυτή που βίωσε η Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, είναι σαν να αναρρώνει από μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του. Για να επανέλθει σε ρυθμούς και δη θετικούς και ελπιδοφόρους, πρέπει να ανακτήσει τις δυνάμεις του, να ξαναβρεί τον βηματισμό του και, το σημαντικότερο, να εστιάσει σε ένα νέο όραμα. Όραμα που θα κινητοποιήσει τις δυνάμεις του και θα λειτουργήσει σαν πυξίδα για τη μετέπειτα πορεία του.

    Η Ελλάδα κατάφερε να περάσει τον κάβο, έχοντας πλεύσει για χρόνια σε αχαρτογράφητα νερά, και πλέον μπορεί να ατενίζει και πάλι με αισιοδοξία το μέλλον. Το μέλλον που ονειρεύεται ο κόσμος, οι άνθρωποί της, όσοι πιστεύουν σε αυτήν.

    Ποιο είναι αυτό;

    Αυτό ακριβώς επιχειρούμε να συλλάβουμε και να αποτυπώσουμε ως mononews.gr με το αφιέρωμα «Rebuilding Greece: Η Ελλάδα 5 χρόνια μετά». Να ψηλαφίσουμε τα όνειρα, τις ελπίδες, τις κρυφές και φανερές προσδοκίες των ανθρώπων που γράφουν την ιστορία της. Να αφουγκραστούμε τον παλμό και τη φλόγα της μέσα τους. Να δούμε τον ζωογόνο ήλιο και τα ζηλευτά χρώματά της να εμπνέουν ιδέες. Και με πρώτη ύλη τα πολύτιμα αυτά υλικά, να χαράξουμε πορεία. Με σχέδιο, βούληση και επιμονή να φτιάξουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε.



    ΣΧΟΛΙΑ