• Real Estate

    Την άντληση κεφαλαίων μέσω τραπεζικού δανεισμού εξετάζει η Intercontinental International

    Αριστείδης Χαλικιάς – Πρόεδρος Intercontinental International ΑΕΕΑΠ

    Αριστείδης Χαλικιάς – Πρόεδρος Intercontinental International ΑΕΕΑΠ


    Την περαιτέρω ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου της με την άντληση κεφαλαίων μέσω τραπεζικού δανεισμού εξετάζει η Intercontinental International AEΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) με βασικό μέτοχο την οικογένεια του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Μιχάλη Χαλικιά, ενώ στα μελλοντικά σχέδιά της περιλαμβάνεται η ενασχόλησή της με τουριστικά ακίνητα.

    Σύμφωνα με όσα είπε στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΕΑΠ, Μάριος Αποστολίνας, το υπόλοιπο των διαθεσίμων της εταιρείας από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (περίπου 6,5 εκατ. ευρώ) εκτός απρόοπτου θα διατεθεί για την αγορά ακινήτων μέσα στο καλοκαίρι. Στη συνέχεια με δεδομένο τον χαμηλό δανεισμό της, κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου συγκριτικά με τις Εισηγμένες Επενδυτικές Ακινήτων άλλων ευρωπαϊκών αγορών (ο δείκτης μόχλευσης είναι στο 28% όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι κοντά στο 38%), η διοίκηση θα επιδιώξει να εξασφαλίσει επιπλέον κεφάλαια με τραπεζικό δανεισμό.

    Η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ μελέτησε και την περίπτωση της έκδοσης ομολόγου, ωστόσο, η αστάθεια στις αγορές είναι αποτρεπτική. Ως εκ τούτου έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις τράπεζες με το ύψος του κεφαλαίου που εκτιμάται ότι μπορεί να αντλήσει να κινείται στην περιοχή των 25 εκατ. ευρώ.

    Η Intercontinental International πέρσι πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της 10 ακίνητα συνολικής αξίας 15 εκατ. ευρώ. Φέτος ξεκίνησε δυναμικά και μέχρι στιγμής έχει εξαγοράσει 7 ακίνητα έναντι περίπου 12 εκατ. ευρώ.

    Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της σήμερα αριθμεί 36 ακίνητα, επιφάνειας 43.000 τ.μ. και αξίας 92 εκατ. ευρώ (σε σχέση με το 2015 έχει αυξηθεί κατά 70%) ενώ το ετήσιο εισόδημα από τις μισθώσεις είναι περίπου 7,4 εκατ. ευρώ. Η πληρότητα έχει αυξηθεί κατά 4%, στο 95%, ενώ η μέση απόδοση του χαρτοφυλακίου είναι 8%.

    Με κριτήριο την αξία τους το 55% των ακινήτων της εν λόγω ΑΕΕΑΠ είναι στην Αθήνα, 23% στην Κρήτη, 9% στη Θεσσαλονίκη και 8% στο Βόλο.

    Με βάση επίσης την αξία τους το 65% είναι καταστήματα, 19% μικτής χρήσης, 11% γραφεία και 4% διαμερίσματα. «Οι επενδύσεις σε καλά οικιστικά ακίνητα, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας θα συνεχιστούν δεδομένου ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπεραξίες», σημείωσε ο κ. Αποστολίνας, προσθέτοντας ενδεικτικά ότι από τις αγορές δύο διαμερισμάτων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, φέτος, η πώλησή τους, θα αποφέρει κέρδος 200 χιλ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Visa: Ηλεκτρονική βλάβη προκάλεσε χάος στις συναλλαγές στην Ευρώπη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Citi: Γιατί η Ισπανία δεν είναι προς το παρόν μεγάλη απειλή για τις διεθνείς αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Fitch: Πιθανή υποβάθμιση τουρκικών τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ