• Real Estate

    ΣτΕ: Την ακύρωση της ένταξης του VOULA PROJECT στις στρατηγικές επενδύσεις ζητά ο Δήμος Βάρης–Βούλας-Βουλιαγμένης

    ΣτΕ: Την ακύρωση του VOULA PROJECT ζητά ο Δήμος Βάρης–Βούλας-Βουλιαγμένης


    Την ακύρωση του έργου οικιστικής –τουριστικής ανάπτυξης, σε έκταση 71.000 τ.μ. μέσα στην πολεοδομική ενότητα “Εξοχή” ζητά ο Δήμος Βάρης–Βούλας- Βουλιαγμένης με. προσφυγή του  στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Η δημοτική αρχή ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων του  σχεδίου «VOULA PROJECT», προϋπολογισμού 135.921.252 ευρώ.

    Τον περασμένο Αύγουστο,  η διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων έλαβε την απόφαση  για το «VOULA PROJECT» του επενδυτικού φορέα «VHPH PROPERTIES Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (κοινοπραξία των Hines και Henderson Park).

    Όπως αναφέρεται στην προσφυγή,  προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 250 έως 350 διαμερίσματα και κατοικίες, γυμναστήρια, πισίνες, παιδικές χαρές και υπόγειοι χώροι στάθμευσης.

    Ο προσφεύγων Δήμος υποστηρίζει ότι θα υπάρξει πολεοδομική επιβάρυνση της περιοχής από την επίμαχη επένδυση, η οποία θα επιφέρει πολεοδομικό έλλειμμα και ανατροπή του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού ισοζυγίου, συνιστάμενη στην έλλειψη κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων.

    Παραβιάζει, ακόμη, τις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 24, καθώς, σύμφωνα με την προσφυγή, το επενδυτικό έργο έρχεται σε αντίθεση με τη φέρουσα οικιστική ικανότητα της πολεοδομικής περιοχής, το πολεοδομικό κεκτημένο και περιβαλλοντικό ισοζύγιο της Εξοχής.

    Υποστηρίζει ακόμα η δημοτική αρχή της περιοχής ποτό η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής εκδόθηκε κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου 4608/2019, καθώς δεν συνιστά στρατηγική επένδυση το σχέδιο «VOULA PROJECT», ούτε μπορεί να υπαχθεί στην έννοια της στρατηγικής επένδυσης, καθώς επιχειρείται η οικιστική ανάπτυξη μιας ήδη οργανωμένης οικιστικά και πολεοδομικά περιοχής, ενώ την ίδια στιγμή το επενδυτικό σχέδιο δεν δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα οικονομικής δραστηριότητας, αλλά ούτε συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

    Υποστηρίζει τέλος ο προσφεύγων ότι το επενδυτικό  σχέδιο   είναι αντίθετο στο ρυθμιστικό χαρακτήρα της περιοχής, ο οποίος είναι αποκλειστικά κατοικίας, κάτι που επιβαρύνει τους όρους διαβίωσης των κατοίκων της  περιοχής «Εξοχή».

    Διαβάστε επίσης

    Henderson Park – Hines: Αγορά έκτασης 71.000 τ.μ. στη Βούλα – Τι σχεδιάζουν οι εταιρίες



    ΣΧΟΛΙΑ