• Real Estate

    Σέλμαν: Βρέθηκε επενδυτής για το ακίνητο της ιστορικής βιομηχανίας

    • NewsRoom
    ΣΕΛΜΑΝ


    Σε νέο ιδιοκτήτη ανήκει από σήμερα το εργοστάσιο της Σέλμαν στην Κομοτηνή, έπειτα από δύο άγονους πλειστηριασμούς και έναν διαγωνισμό που στέφθηκε με επιτυχία.

    Το πρώτο σφυρί χτύπησε στις 29 Ιουλίου και το δεύτερο στις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά τελικά ο επενδυτής βρέθηκε σήμερα λίγο πριν την εκπνοή της χρονιάς, χωρίς να είναι γνωστό αν έχει σκοπό να βάλει ξανά μπρος τις μηχανές της βιομηχανίας ξυλείας ή αν θα εκμεταλλευτεί με άλλη χρήση το ακίνητο. Θυμίζουμε πως εντός του 2022, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αγόρασε το ακίνητο της Σέλμαν στα Βασιλικά Ευβοίας έναντι 23 εκατομμυρίων ευρώ.

    Το συγκεκριμένο εργοστάσιο στη Ροδόπη είχε αρχικά τιμή εκκίνησης 12,8 εκατομμυρίων, η οποία προέκυψε έπειτα από τρεις εκτιμητικές εκθέσεις, όσες χρειάστηκαν για να αποτιμηθεί η αξία του.

    Ο πρώτος εκτιμητής κατέληξε σε αγοραία αξία 10,6 εκατομμυρίων ο δεύτερος σε 18,55 εκατ. ευρώ και ο τρίτος εκτίμησε την αξία του σε 7,5 εκατομμύρια. Ωστόσο, σήμερα εκποιήθηκε έναντι 5,7 εκατ. ευρώ και αποκτήθηκε από τον νέο του ιδιοκτήτη έναντι 1.000 ευρώ παραπάνω.

    Αυτός είναι ο επίλογος της εταιρείας που ίδρυσε ο Παναγιώτης Ηλιάδης το 1962, κρατώντας την στον αφρό για 50 χρόνια. Ακολούθησε το 2009 η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της βιομηχανίας από την Alfa Wood του Αντώνη Αδαμόπουλου, κίνηση που έφερε τη θεσσαλική εταιρεία στις πρώτες θέσεις της ελληνικής, αλλά και της βαλκανικής αγοράς ξυλείας.

    Παρόλο που μνηστήρες για τη συγκεκριμένη μονάδα δεν έχουν βρεθεί, η EPS Wood είχε εκφράσει την πρόθεσή της να αποκτήσει τη μονάδα και να την επαναλειτουργήσει, με προϋπόθεση να βρεθεί χρηματοδοτικό σχήμα, αφού το σήμα της ανήκει ήδη.

    Διαβάστε επίσης:

    Μύκονος: Πρώτη νίκη των Αράβων του Αστέρα στο ΣτΕ



    ΣΧΟΛΙΑ