• Real Estate

    Σήμερα χτυπά το σφυρί για την Alfa Wood Πίνδος – Το σίριαλ με την τιμή

    • NewsRoom
    Το ακίνητο της Alfa Wood Πίνδος

    Το ακίνητο της Alfa Wood Πίνδος


    Σε τιμή που πέρασε από πολλά σκαμπανεβάσματα σε σύγκριση με την αρχική τιμή πρώτης προσφοράς, που ορίστηκε πριν από δύο χρόνια, εκπλειστηριάζεται σήμερα το συγκρότημα της Alfa Wood Πίνδος στα Γρεβενά.

    Αναρτημένο επί πολλούς μήνες στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το εργοστάσιο της εταιρείας ξυλείας βγαίνει στο σφυρί στις 10 το πρωί, αντί 23,86 εκατομμυρίων ευρώ.

    Παρόλο που η τιμή εκκίνησης είχε συρρικνωθεί στα 13,3 εκατ. ευρώ, αισθητά μειωμένη σε σχέση με την αρχική τιμή των 27 εκατομμυρίων του Δεκέμβριο του 2019, αυξήθηκε κατά 10 εκατομμύρια βάσει δικαστικής απόφασης.

    Το ακίνητο είναι κατασκευασμένο σε αγροτεμάχιο έκτασης 107.646 τ.μ., που βρίσκεται στη Μάγουλα της κτηματικής περιφέρειας Μαυραναίων.

    Εντός του έχουν κατασκευαστεί την χρονική περίοδο 1978-2010 διάφορα κτίσματα και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, που αποτελούνται από 34 κτίρια συνολικού εμβαδού 27.764,98 τ.μ..

    Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, στο ακίνητο υπάρχουν και αρκετά αυθαίρετα κτίσματα.

    Η Alfa Wood Πίνδος είναι «ζωντανή – νεκρή» τα τελευταία χρόνια.

    Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του 2021, οι υποχρεώσεις της εταιρείας υπερέβαιναν το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού της κατά ευρώ 23,61 εκατ. ευρώ, με τον ορκωτό να χτυπά το καμπανάκι της «ουσιώδους αβεβαιότητας» περί συνέχισης της δραστηριότητάς της.

    Την ίδια χρήση, ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 530 χιλ. ευρώ, από 4,2 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ η εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημιές 1,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 3,4 εκατ. της χρήσης 2020.

    Η Alfa Wood Πίνδος ανήκει στην Alfa Wood Group, τον μεγαλύτερο σήμερα όμιλο στην εγχώρια αγορά βιομηχανίας ξύλου, που ιδρύθηκε το 1981 από τον Αντώνη Αδαμόπουλο και το Χρήστο Αγοραστό.

    Οι ίδιοι είχαν εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της Shelman, η οποία τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης το 2014.

    Ωστόσο, η Alfa Wood Group απέκτησε μέσω πλειστηριασμού το εργοστάσιο της Shelman στην Κομοτηνή, κίνηση που επιχείρησε να μπλοκάρει η εισηγμένη βιομηχανία ξυλείας Ακρίτας, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

    Διαβάστε επίσης:

    Καταπατημένη και… άφαντη η μισή δημόσια ακίνητη περιουσία

    Πώς αξιοποιεί η Εκκλησία τα «ιερά» της ακίνητα

    Η Bugatti αποκαλύπτει τον πρώτο ουρανοξύστη με την υπογραφή της



    ΣΧΟΛΙΑ