ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απίστευτη άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών σε τρεις πόλεις. Παρίσι, Βανκούβερ και Χονγκ Κονγκ σημείωσαν αύξηση κατά 150% στην περίοδο από το 2000 έως σήμερα!
Τα παραπάνω καταγράφονται στην ετήσια έκθεση ‘Global Real Estate Bubble Index 2019’ της UBS, η οποία κάνει λόγο για κίνδυνο νέας «φούσκας» στα ακίνητα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει μεγάλη υπερτίμηση και σε άλλες πόλεις που είναι υπό εξέταση.
Οι τιμές τον ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ. Ενδεικτικά, αναφέρει η έκθεση ένας εργαζόμενος που κερδίζει τα διπλάσια από τον μέσο όρο εισοδήματος θα αντιμετωπίσει οικονομικές για να αγοράσει ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών μέτρων!
«Αν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα απλό διαμέρισμα, η ελκυστικότητα και οι αναπτυξιακές προοπτικές της εν λόγω πόλης, μειώνονται» προειδοποιεί η έκθεση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Kavita Patel (Roche): Η καινοτομία σε «σημείο θραύσης» – Η επιστροφή του 76% των εσόδων κάνει το περιβάλλον ασφυκτικό
- Κωνσταντίνος Κροντηράς: Το οινοποιείο στην Αργεντινή και στο Μαρούσι και η Roxana Shipping με τα 12 πλοία
- Τσαβδαρίδης (υφ. Ανάπτυξης) στο mononews: Το σχέδιό μας για τις επιπτώσεις του πολέμου – Τι θα κάνουμε με φόρο στα καύσιμα και στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων
- Maison Valentino: Η σύγκρουση Απόλλωνα και Διονύσου στο πεδίο του μπαρόκ δίνει πνοή στη νέα συλλογή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.