• Ναυτιλία

    Μαρίνα Χατζημανώλη: Οι στόχοι της Κυπριακής Ναυτιλίας για το 2024

    Η υφυπουργός Μαρίνα Χατζημανώλη


    Κατατέθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και στην Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, οι προϋπολογισμοί του υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου για το 2024, οι οποίοι αντικατοπτρίζουν το όραμα και τους στρατηγικούς στόχους μας καθώς και τις προτεραιότητες.

    “Όραμα μας είναι να καταστεί η Κύπρος ένας σημαντικός και ισχυρός πρωταγωνιστής στη διαμόρφωση ναυτιλιακής πολιτικής και ένα ελκυστικό ναυτιλιακό κέντρο”, τόνισε η υφυπουργός Μαρίνα Χατζημανώλη, παρουσιάζοντας τους στρατηγικούς στόχους, οι οποίοι είναι οι εξής:

    • H ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η βελτίωση της ποιότητας, η εξέλιξη και η ανάπτυξη του κυπριακού νηολογίου.

    • Η ανάπτυξη του ναυτιλιακού οικοσυστήματος στην Κύπρο.

    • Η αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία του ΥΦΥΝ.

    Οι Προτεραιότητες μας είναι:

    • H ολοκλήρωση του προγράμματος ψηφιοποίησης όλων των υπηρεσιών του ΥΦΥΝ το 2024.

    • H επιτυχία του Μονοθυριδικού Ναυτιλιακού Κέντρου Εξυπηρέτησης που άρχισε τη λειτουργία του σήμερα,το οποίο άμεσα και χωρίς χρονοτριβή θα διεκπεραιώνει τις υποθέσεις των ναυτιλιακών εταιρειών και αποτελεί εξαγγελία του ΠτΔ η οποία υλοποιείται.

    • Η ενίσχυση των επιπέδων ασφάλειας των πλοίων και η πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης.

    • Η Προώθηση σπουδών και επαγγελμάτων της Γαλάζιας Οικονομίας, με έμφαση στις ναυτιλιακές σπουδές και στην ενίσχυση της συνεργασίας με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα και το Υπουργείο Παιδείας.

    • Ολοκλήρωση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου και έναρξη της εφαρμογής υλοποίησης του.

    • Μεταστέγαση και Ανέγερση σε νέο κτήριο.

    “Η Κυπριακή ναυτιλία επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα στις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν και συνέχισε να προσφέρει με επιτυχία τις πολύτιμες υπηρεσίες της στον κόσμο της ναυτιλίας”, τόνισε η Μαρίνα Χατζημανώλη και πρόσθεσε:

    “Η Κύπρος είναι σήμερα η 3η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη στην Ευρώπη και η 11η Παγκόσμια. Η συνεισφορά της ναυτιλίας στην εθνική οικονομία ανέρχεται στο 7%.

    Παρά τις προκλήσεις είμαστε βέβαιοι ότι με τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουμε σαν κυβέρνηση και την στενή συνεργασία που έχουμε με τον ιδιωτικό τομέα θα μπορέσουμε να κρατήσουμε την ναυτιλία μας σε ρυθμούς ανάπτυξης και θετικών επιδόσεων”.

    Διαβάστε επίσης

    Μαρίνα Χατζημανώλη: Συνάντηση με τον Παναγιώτη Τσάκο για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες

    Σαν σήμερα 21 Νοεμβρίου: Τα γεγονότα που συνέβησαν



    ΣΧΟΛΙΑ