• Real Estate

    Premia Properties: Έως τον Μάιο ολοκληρώνονται οι συμφωνίες για τις φοιτητικές εστίες και το βιοτεχνικό πάρκο

    Premia Properties: Ξεκινά η διαπραγμάτευση του ομολογιακού δανείου - Που θα κατευθυνθούν τα αντληθέντα κεφάλαια

    Κώστας Μαρκάζος, Premia Properties


    Συνεχίζοντας το μπαράζ των νέων επενδύσεων η Premia Properties, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Κώστα Μαρκάζο και πλειοψηφικό μέτοχο τη Sterner Stenhus Greece AB με Πρόεδρο και  CEO τον Ελληνοσουηδό Ηλία Γεωργιάδη, διανύει ένα άκρως ενδιαφέρον και υπερδραστήριο Α΄Εξάμηνο.

    Αυτό συμβαίνει καθως αναμένεται να έχουν δρομολογηθεί σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά deals που «έκλεισαν» στην εκπνοή του 2021, αλλά και νέα επενδυτικά πονήματα που τελούν υπό επεξεργασία την τρέχουσα περίοδο, ενώ θέμα εβδομάδων είναι η ανάδειξη της εταιρείας σε ΑΕΕΑΠ, όπως αναφέρει αποκλειστικά στο mononews.gr o Κώστας Μαρκάζος.

    Ο λόγος γίνεται φυσικά για την ολοκληρωσή των συμφωνιών για τα serviced appartments σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη ύστερα από το deal με την Hamlet Student Flats του Τρύφωνος Αργυρόπουλου, καθώς το ακίνητο στη ΒΙΟ.ΠΑ Παιανίας που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου.

    Οι διαπραγματεύσεις για τα ακίνητα της οινοποείας Μπουτάρη

    Ταυτόχρονα η εταρεία, όπως έγραψε χθες το mononews.gr, βλέπει σημαντικές business στα ακίνητα και τα οινοποιεία της Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε., καθώς βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους servicers των δανείων της εταιρείας για περισσότερους από έξι μήνες.

    Στόχος της Premia είναι η απόκτηση των ακινήτων και των αμπελώνων της οινοποιείας, τα οποία κατά βάση θα διατηρήσουν τις υφιστάμενες χρήσεις τους, ενώ δεν αποκλείεται η μετατροπή μερικών ακινήτων σε τουριστικά καταλύμματα, καθώς στο πακέτο των δανείων του οίκου Μπουτάρη συγκαταλλέγονται και εκτάσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς (Κρήτη, Σαντορίνη και Νάουσα).

    Όπως έχει ήδη γράψει το mononews.gr οι διαπραγαματεύσεις μεταξύ των εταριών και των servicers βαίνουν ομαλώς και χωρίς εμπόδια με τη σχετική συμφωνία να αναμένεται εντός του επόμενου μήνα.

    Ποιες συμφωνίες ολοκληρώνονται

    Οι φοιτητικές εστίες

    Το πρώτο deal που έκλεισε η εισηγμένη στην εκπνοή του περασμένου έτους, ήταν η προσθήκη τριών ακινήτων στο χαρτοφυλάκιό της, τα οποία αφορούσαν ιδιωτικές φοιτητικές εστίες σε τρεις μεγάλες φοιτητουπόλεις στη χώρα μας. Πρόκειται για την απόκτηση 153 αυτοεξυπηρετούμενων δωματίων (serviced apartments) σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, η οποία ανακοινώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

    Όπως αναφέρει ο Κώστας Μαρκάζος αποκλειστικά στο mononews.gr η oλοκληρωσή της σχετικής συμφωνίας με την Hamlet Student Flats αναμένεται να γίνει εντός του μήνα.

    Η εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των serviced apartments της εισηγμένης στα 211, καθώς έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με τη Dimand για το ακίνητο 3.600 τμ στον Άγιο Διονύσιο του Πειραιά, το οποίο μισθώνεται ήδη στην Teleperformance.

    Υπενθυμίζεται, ότι η Premia αναπτύσσεται σημαντικά στον κλάδο των serviced apartments, καθώς έχει θέσει ως στόχο την απόκτηση περισσότερων από χιλίων διαμερισμάτων έως το 2026 και προς τούτο προχωράει σε ισχυρές συμμαχίες, όπως αυτή με τη Dimand, αλλά και κοιτάει και άλλους εταίρους, όπως αποδεικνυέται και από την συμφωνία με την Hamlet Student Flats, ενώ όπως έχει επισημάνει ο Κώστας Μαρκάζος «μιλάμε με όλους τους παίκτες με στόχο να βρούμε ακίνητα που ανταποκρίνονται στο προφίλ των διαμερισμάτων που αναζητάμε».

    Το Πάρκο Βιοτεχνολογίας

    Η δεύτερη συμφωνία που αναμένεται να έχει ολοκηρωθεί έως και τον Μάιο αφορά στη συνεργασία της Premia με τη Dimand για την ανάπτυξη ενός ακινήτου συνολικής αξίας 83 εκατ. ευρώ στη ΒΙΟ.ΠΑ Παιανίας με την εισηγμένη να συνεχίζει τη δραστηριότητά της στα ακίνητα στο χώρο της υγείας.

    Πρόκειται για μία έκταση 23 στρεμμάτων στο 2ο χλμ της Λεωφόρου Παιανίας-Μαρκοπούλου, η οποία περιλαμβάνει κτίρια γραφείων και αποθήκες συνολικής επιφάνεας 4.180 τ.μ. Η Premia και η Dimand θα αναμορφώσουν τα κτίσματα στην περιοχή και θα δημιουργήσουν νέα κτίρια 16.οοο τ.μ. δημιουργώντας ένα πάρκο βιοτεχνολογίας, στο οποίο θα εγκατασταθεί  η Theracell που δραστηριοποιείται στον τομέα των Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών.

    Διαβάστε επίσης

    Premia Properties και Ηλίας Γεωργιάδης «κτυπούν» τα ακίνητα της οινοποιείας Μπουτάρη

    Premia Properties: Τι περιλαμβάνει το νέο deal των serviced apartments σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα



    ΣΧΟΛΙΑ