• Real Estate

    Premia Properties: Τι περιλαμβάνει το νέο deal των serviced apartments σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

    Premia Properties: Από 2,70% έως 3,10% το εύρος της απόδοσης για το ομόλογο των 100 εκατ. ευρώ

    O CEO της Premia Properties, Κώστας Μαρκάζος


    Προχωρώντας στην υλοποίηση του πλάνου της για την απόκτηση χιλίων εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων (serviced apartments), η Premia Properties ανακοίνωσε χθες την εξαγορά και τη μίσθωση τριών ακινήτων σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

    Πιο συγκεκριμένα, η Premia Properties ανακοίνωσε χθες την υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση δύο αυτοτελών ακινήτων στην Κυψέλη και την Πάτρα, ενώ εξασφάλισε τη μακροχρόνια εκμετάλλευση ενός τρίτου ακινήτου στη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, και στα τρία ακίνητα υπάρχει μισθωτής, η οποία είναι η εταιρεία Hamlet Student Flats, ενώ η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα υπογραφεί στις αρχές του επόμενου έτους. Εκτιμάται, δε, πως τα ετήσια έσοδα των μισθώσεων που προκύπτουν από την παραπάνω συμφωνία θα ανέρχονται στις 640.000 ευρώ.

    Όσον αφορά τα assets που εξαγόρασε η Premia, το πρώτο ακίνητο που βρίσκεται στην Κυψέλη είναι δυναμικότητας 19 διαμερισμάτων και το δεύτερο, στην Πάτρα, 49 διαμερισμάτων. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα ανήκουν στην Premia Properties, ενώ η διάρκεια του μισθωτηρίου της Ηamlet Student Flats ανέρχεται στα 20 έτη.

    Το τρίτο ακίνητο, το οποίο μισθώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα η Premia, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το Hamlet 2b, δυναμικότητας 85 studios, τα οποία είναι μισθωμένα για 35 έτη. Βρίσκεται επί της οδού Βαλαωρίτου 10 και αναπτύχθηκε σε ένα παλιό εκκλησιαστικό ακίνητο.

    Ποιο είναι το μοντέλο της Hamlet Student Flats

    Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής «ιδιωτικών φοιτητικών εστιών» (Purpose Build Student Accommodation) παρέχοντας λύσεις one-stop shop στους φοιτητές.

    Εν ολίγοις παρέχονται στους φοιτητές επιπλωμένες κατοικίες (τύπου στούντιο ή δυάρια) που περιλαμβάνουν εντός της τιμής τους (που ξεκινά από τα 395 και καταλήγει στα 670 ευρώ ανάλογα την περιοχή και τον τύπο του διαμερίσματος) ηλεκτρικές συσκευές, κοινόχρηστα, σύνδεση high speed Internet, ύδρευση και παροχή ζεστού νερού 24/7, κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

    Επίσης, δίνεται και η επιλογή παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, πλυντηρίου/στεγνωτηρίου, ακόμα και parking ποδηλάτων με ηλεκτρικούς φορτιστές.

    Το εγχείρημα ξεκίνησε στη χώρα μας περί το 2008 από τον Τρύφωνα Αργυρόπουλο, που είναι ο CEO της εταιρείας, με δράση στον εν λόγω τομέα και στο Λονδίνο, με σημείο εκκίνησης την Κυψέλη.

    Έπειτα ακολούθησε η Πάτρα, ενώ τελευταία φοιτητούπολη στην οποία επεκτείνεται η Hamlet Student Flats είναι η Θεσσαλονίκη, όπου ήδη η εταιρεία διαθέτει εστίες σε πολυκατοικία που κατασκεύασε η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.

    Το πλάνο της Premia Properties

    Με την απόκτηση των παραπάνω διαμερισμάτων η Premia Properties διαθέτει πλέον 211 serviced apartments. Τα 153 εξ αυτών συνολικής επιφάνειας 7.764 τ.μ. προέρχονται από τη συμφωνία με το servicer για τα διαμερίσματα της Hamlet Student Flats, ενώ τα υπόλοιπα 58 από τη συμφωνία της εισηγμένης με την Dimand για την εξαγορά ενός ακινήτου 3.600 τ.μ.  που βρίσκεται στον Άγιο Διονύσιο του Πειραιά.

    Εκτός από την Dimand, η Premia Properties βρίσκεται σε επαφή με όλους τους παίκτες της αγοράς (ΑΕΕΑΠ, servicers,  τράπεζες, ιδιοκτήτες ακινήτων) αρκεί να ανταποκρίνονται στο προφίλ ακινήτων που αναζητά η εταιρεία. Η Premia εξετάζει και το ενδεχόμενο ανάπτυξης νέων ακινήτων αλλά για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί και η συμβολή ενός τρίτου developer.

    Συγκεκριμένα, η εισηγμένη αναζητά κτήρια μεγάλης επιφάνειας που μπορούν να διατεθούν σε ισχυρούς εταιρικούς μισθωτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο τις μακροχρόνιες μισθώσεις, όπως συμβαίνει με τα νέα ακίνητα αλλά και αυτό στον Πειραιά που μισθώνει η Teleperformance έως και το 2033.

    Οι περιοχές που έχει στο στόχαστρο της η Premia είναι κατά κύριο λόγο η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά, καθώς, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην εισηγμένη οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις για ακίνητα στα Χανιά.

    Όπως έχει ήδη αναφέρει ο CEO της Premia Properties, Κώστας Μαρκάζος, στο mononews.gr στόχος της εταιρείας είναι η απόκτηση τουλάχιστον 1.000 αυτοεξυπηρετούμενων διαμερισμάτων έως το 2026. Φυσικά, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, είναι πολύ πιθανό ο στόχος αυτός να έχει επιτευχθεί αρκετά νωρίτερα και δεν αποκλείεται ο αριθμός των διαμερισμάτων να αυξηθεί ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση.

    Για να χρηματοδοτήσει το εν λόγω project η Premia Properties θα χρησιμοποιήσει πόρους από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία ανήλθε στα 75 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Premia Properties: Συμφωνία για την απόκτηση αυτοτελών ακινήτων σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

    Κ. Μαρκάζος (Premia Properties): Επενδύουμε 120 εκατ. ευρώ σε Αθήνα και Πειραιά – Μιλάμε με όλη την αγορά για νέα ακίνητα



    ΣΧΟΛΙΑ