• Real Estate

    Πώς εξελίσσονται οι εργασίες στα Αστέρια Γλυφάδας, στο Piraues Port Plaza στο πρώην κτήριο της «Ελευθεροτυπίας» και στα ακίνητα της Grivalia Hospitality

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Grivalia Χρυσικός

    Γιώργος Χρυσικός. Grivalia Management


    Ακίνητα αξίας 70 εκατ. ευρώ (μεταξύ άλλων αποθήκες στον Ασπρόπυργο και πέντε καταστήματα) προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Eurobank, το οποίο διαχειρίζεται η Grivalia Management Company, παράλληλα με τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση σημαντικών αναπτύξεων, που είχαν ξεκινήσει από την Grivalia ΑΕΕΑΠ.

    Από τις σημαντικότερες αναπτύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη (συνεργασία της Eurobank με την Dimand – έργο που ξεκίνησε επί ημερών της ΑΕΕΑΠ) ξεχωρίζουν οι πρώην κτιριακές εγκαταστάσεις της Παπαστράτος, στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά (70 χιλ. τ.μ. ανοδομή), επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ, οι οποίες ολοκληρώνονται τον Ιούνιο.

    Εκεί στεγάζονται ήδη η Teleperformance και η Alpha Bank, με την πρώτη να έχει συμφωνήσει για τη μίσθωση και των χώρων που είναι σήμερα υπό κατασκευή. Το Piraues Port Plaza, όπως ονομάζεται, θα πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα του LEED και, όταν ολοκληρωθεί, θα εργάζονται σε αυτό περί τους 10.000 ανθρώπους, αναβαθμίζοντας την περιοχή και δημιουργώντας ανάγκη και για πολλές άλλες δραστηριότητες (εστίαση κ.λ.π.).

    Μέρος του κτηριακού συγκροτήματος είναι και το διατηρητέο ακίνητο του 1900, το οποίο ανακαινίζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και στο οποίο θα εγκατασταθεί το management teem της Teleperformance. Το ιδιαίτερο αυτό κτήριο, με τα ζωγραφισμένα ταβάνια, ήταν προπολεμικά οίκος ανοχής, της τότε εποχής στον Πειραιά, γι΄ αυτό και τα δωμάτιά του είναι μικρά και πολλά. Σε αυτό έχει κατοικίσει η Μελίνα Μερκούρη (έχει την ονομασία βίλα Μερκούρη) και η οικογένεια Παπαστράτου.

    Στο κέντρο της Αθήνας, η Eurobank με την Grivalia Management Company ανακαινίζει το κτήριο (4.000 τ.μ.) στη γωνία Σταδίου και Ομήρου, το οποίο αγοράστηκε από την Grivalia ΑΕΕΑΠ το 2018 (πρώην ιδιοκτησία της Groupama). Οι άδειες για την ανακατασκευή του θα έχουν εκδοθεί έως το τέλος του μήνα. Θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτήριο γραφείων, με καταστήματα στο ισόγειο, υπό την επίβλεψη του αρχιτεκτονικού γραφείου του Αλέξανδρου Τομπάζη. Δεν έχει ακόμη κλείσει συμφωνία μίσθωσής του.

    Κτήριο γραφείων θα παραμείνει το ακίνητο των 14.000 τ.μ., που στέγαζε τα γραφεία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στην οδό Μίνωος στον Νέο Κόσμο. Η αδειοδότηση για τις εργασίες ανακατασκευής του θα ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα και αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση 10 με 12 μήνες μετά (αρχές 2021).

    Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι συνιδιοκτησία των Eurobank και Dimand, ωστόσο, έπειτα από την μετατροπή του σε σύγχρονους γραφειακούς χώρους, θα περιέλθει στην κατοχή της Τράπεζας κατά 100%. Δεν έχει μισθωθεί ακόμη, με το ενδιαφέρον, σύμφωνα με τα στελέχη της Grivalia Manco, να είναι μεγάλο.

    Ένα ακόμα συγκρότημα γραφειακών χώρων 25.000 τ.μ. θα είναι έτοιμο το πρώτο εξάμηνο του 2021, ανακατασκευή των πρώην εγκαταστάσεων της φαρμακοβιομηχανίας Famar στην περιοχή του Αλίμου.

    Αναφορικά με τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της η Grivalia Hospitality, η οποία ανήκει κατά 25% στην Eurobank (όπως και παλιότερα στην Grivalia ΑΕΕΑΠ), 25% έχει η Eurolife ERB Life Insurance Company και το υπόλοιπο 50% η επενδυτική εταιρεία M&G Investments Management Limited:

    Τα Αστέρια Γλυφάδας βρίσκονται σε φάση ανακατασκευής. Η πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα θα είναι έτοιμη σε περίπου 18 μήνες και θα λειτουργήσει υπό τη διαχείριση διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας.

    Η πρώτη επένδυση της Grivalia Hospitality, τον Ιανουάριο του 2017, ήταν η εξαγορά του 60% του Pearl Island Project στον Παναμά, από την Dolphin Capital Investors Limited (DCI). Η νήσος Pedro Gonzalez (Pearl Island) είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νησιά, 13.230 στρέμματα, στο Αρχιπέλαγος Las Perlas του Παναμά. Η κατασκευή του πρώτου τουριστικού θέρετρου που θα κατασκευαστεί έχει ξεκινήσει. Έχει υπογραφεί συμφωνία με τον όμιλο Marriott για την ανάπτυξη ενός Ritz-Carlton Reserve.

    Τον Μάιο του 2021 θα λειτουργήσει το πολυτελές boutique ξενοδοχείο «Όλυμπος Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχουν από κοινού η Grivalia Hospitality με τη Μακεδονικά Ξενοδοχεία.

    Στα ακίνητα της Grivalia Hospitality περιλαμβάνεται η ξενοδοχειακή μονάδα Meli Palace στην Κρήτη και το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι. Στις αναπτύξεις που ακολουθούν περιλαμβάνεται η δημιουργία πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος (140 κλειδιά) στο καλό Λιβάδι στην Μύκονο, σε μια έκταση 95 στρέμματα.



    ΣΧΟΛΙΑ