• Real Estate

    Πλειστηριασμοί: Οι Μυκονιάτες που έρχονται αντιμέτωποι με το σφυρί

    • NewsRoom


    Επενδυτή με την τρίτη προσπάθεια επιχειρεί να βρει η Intrum, που βγάζει ξανά σε πλειστηριασμό ένα από τα «φιλέτα» το εμπορικότερου δρόμου της Μυκόνου, περιουσιακό στοιχείο δύο κατοίκων του νησιού των Ανέμων.

    Ο λόγος για ακίνητο – που αρχικά εκτιμήθηκε ως κατάστημα, αλλά αποδείχθηκε κατοικία – στη συμβολή των οδών Ματογιάννη, Μαλαματένιας και Καλογερά, στη χώρα της Μυκόνου, στην περιοχή από την οποία παρελαύνουν οι λάτρεις των ακριβότερων fashion brands. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία οριζόντια ιδιοκτησία (μία ανώγειο οικία) η οποία αποτελείται από πέντε χώρους (σάλα, τραπεζαρία, κουζίνα και δύο δωμάτια) με πατάρι, τα οποία έχουν συνολικό εμβαδόν 96,72 τ.μ. σε οικόπεδο εκτάσεως 109,30 τ.μ.. Στο ισόγειο βρίσκονται δύο καταστήματα και ένα ακόμη δωμάτιο με πατάρι και τη βεράντα του (δώμα του ισογείου), τα οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο τον πρώτο όροφο, πάνω από το ισόγειο μιας άλλης οικοδομής και έχουν μαζί με το παρακείμενο μπάνιο στο «καταστέγι» εμβαδόν 56,50 τ.μ.

    Το ακίνητο κατασχέθηκε για οφειλή 450.000, μέρος μεγαλύτερης απαίτησης. Οι δύο οφειλέτες, Σταύρος Μεγακλής και Karl Egon Fricbrich Prinz Zu Furstenberg διατηρούσαν επιχείρηση, η οποία φέρεται να έχει εκκαθαριστεί. Το ακίνητο κατέληξε στην πλατφόρμα πλειστηριασμού, αφού οι δύο επιχειρηματίες είχαν υπογράψει σύμβαση στεγαστικού δανείου με την Τράπεζα Κύπρου. Η επισπεύδουσα Intrum επιχείρησε να εκπλειστηριάσει το ακίνητο στις αρχές του 2020, ορίζοντας την τιμή πρώτης προσφοράς στα 660 χιλ. ευρώ. Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, το σφυρί ξαναχτύπησε για 1,3 εκατ. ευρώ, αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο πλειστηριασμός κατέστη άγονος.

    Η περιοχή του ακινήτου που εκπλειστηριάζεται στα Ματογιάννια

    Το «θρίλερ» της τιμής

    Ο νέος διαγωνισμός ορίστηκε στις 18 Νοεμβρίου έναντι τιμήματος 1,04 εκατ. ευρώ, για το οποίο χρειάστηκε «δικαστική παρέμβαση». Η εκτιμήτρια που προσδιόρισε αρχικά την εμπορική αξία του ακινήτου στα Ματογιάννα σε 660.000 ευρώ έλαβε υπόψη ότι βρίσκεται στην πιο εμπορική περιοχή της πόλης, στην οποία βρίσκονται πλήθος εμπορικών καταστημάτων γνωστών ελληνικών και ξένων οίκων και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ότι τα μισθώματα των καταστημάτων είναι πολύ υψηλά και ότι το κατάστημα είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

    Ωστόσο, με μεταγενέστερη εκτίμηση έγινε σαφές ότι πρόκειται για διαμέρισμα πρώτου ορόφου ανακαινισμένο και προσεγμένο, σύμφωνα με τα μυκονιάτικα χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικής, ότι η βεράντα έχει αλλάξει χρήση και πλέον είναι δωμάτιο, έστω και χωρίς να υπάρχει τακτοποίηση αυτού, με αποτέλεσμα να μιλάμε πλέον για κατοικία επιφάνειας 153,22 τ.μ., η αξία της οποίας υπολογίστηκε ότι ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, από τις προσκομιζόμενες φωτογραφίες πιθανολογήθηκε ότι το ακίνητο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση με καινούργια κουφώματα και είναι προσεγμένο. Τελικά, με βάση και τον άγονο πλειστηριασμό του Σεπτεμβρίου, οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να καταβάλουν τουλάχιστον το ποσό των 1,04 εκατομμυρίων.

    Οι νέες απώλειες της οικογένειας Πατρώνη

    Έχοντας δει να αναρτώνται στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών σχεδόν 100 στρέμματα ιδιοκτησίας της εταιρείας Ρόδον Ελλάς στη Μύκονο και έκταση της ΜΙΚΟ στο Φανάρι Μυκόνου, επιφάνειας 4.176 τ.μ., η οικογένεια Πατρώνη βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με το σφυρί, αυτή τη φορά μέσω της Οικοδομικής Τεχνικής Τουριστικής Αρκάδων Ελλάς, εταιρείας που εδρεύει επίσης στο νησί. Η επόμενη φορά που θα «ηχήσει» το σφυρί για ιδιοκτησίες της οικογένειας της οποίας οι δραστηριότητες στον κλάδο ακινήτων εξέπεσαν θα είναι η 9η Νοεμβρίου. Με επισπεύδουσα την Intrum εκποιούνται δύο αγροτεμάχια στη Μεσσάρια Μυκόνου, έναντι 216 χιλ. και 201 χιλ. ευρώ. Το πρώτο ακίνητο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, έχει επιφάνεια 4.812 τ.μ., ενώ το δεύτερο είναι έκτασης 4.238 τετραγωνικών μέτρων.

    Έκταση της οικογένειας Πατρώνη στο σφυρί



    ΣΧΟΛΙΑ