• Real Estate

    Μύκονος: Ποιοι γλίτωσαν το σφυρί και ποιοι χάνουν τουριστικά στρέμματα

    • NewsRoom

    Ματογιάννια


    Το τίμημα άλλαξε, το σφυρί ξαναχτύπησε, ωστόσο εν τέλει το ακίνητο βγαίνει από τη «βιτρίνα» της πλατφόρμας πλειστηριασμών. Ο λόγος για το κατάστημα των Σταύρου Μεγακλή και Karl Egon Fricbrich Prinz Zu Furstenberg στα Ματογιάννια, σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της χώρας.

    Ο πλειστηριασμός που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα ανεστάλη, ενώ αυτή ήταν η τρίτη φορά που έβγαινε στο σφυρί από την Intrum. Το ακίνητο – που αρχικά εκτιμήθηκε ως κατάστημα, αλλά αποδείχθηκε κατοικία – στη συμβολή των οδών Ματογιάννη, Μαλαματένιας και Καλογερά. Απαρτίζεται από μία οικία με πέντε χώρους (σάλα, τραπεζαρία, κουζίνα και δύο δωμάτια) με πατάρι, τα οποία έχουν συνολικό εμβαδόν 96,72 τ.μ. σε οικόπεδο εκτάσεως 109,30 τ.μ..

    Στο ισόγειο βρίσκονται δύο καταστήματα και ένα ακόμη δωμάτιο με πατάρι και τη βεράντα του (δώμα του ισογείου), τα οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο τον πρώτο όροφο, πάνω από το ισόγειο μιας άλλης οικοδομής και έχουν μαζί με το παρακείμενο μπάνιο στο «καταστέγι» εμβαδόν 56,50 τ.μ.

    Το ακίνητο κατασχέθηκε για οφειλή 450.000, μέρος μεγαλύτερης απαίτησης και επρόκειτο να εκποιηθεί έναντι 1,04 εκατομμυρίων. Αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 660 χιλ. ευρώ, αλλά έπειτα από δικαστική παρέμβαση κρίθηκε ότι η πρώτη εκτίμηση έλαβε μεν υπόψη ότι βρίσκεται στην πιο εμπορική περιοχή της πόλης, στην οποία βρίσκονται πλήθος εμπορικών καταστημάτων γνωστών ελληνικών και ξένων οίκων και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ότι τα μισθώματα των καταστημάτων είναι πολύ υψηλά και ότι το κατάστημα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεν είχε γίνει δε σαφές ότι πρόκειται για διαμέρισμα πρώτου ορόφου ανακαινισμένο και προσεγμένο.

    Ματογιάννια

    Ανοικοδομήθηκε σύμφωνα με τα μυκονιάτικα χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικής, η βεράντα έχει αλλάξει χρήση και πλέον είναι δωμάτιο, έστω και χωρίς να υπάρχει τακτοποίηση αυτού, με αποτέλεσμα να μιλάμε πλέον για κατοικία επιφάνειας 153,22 τ.μ., η αξία της οποίας υπολογίστηκε ότι ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, από τις προσκομιζόμενες φωτογραφίες πιθανολογήθηκε ότι το ακίνητο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση με καινούργια κουφώματα και είναι προσεγμένο.

    Εκποίηση 14 στρεμμάτων

    Τα ακίνητα της οικογένειας Πατρώνη επίσης στο νησί των ανέμων δεν είχαν την ίδια τύχη, καθώς ο διπλός πλειστηριασμός διενεργείται κανονικά σήμερα. Το σφυρί θα «χτυπήσει» για συνολικά 14 στρέμματα. Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά σε έκταση 7.307 τ.μ. στον Κούνδουρο, εκτός ορίων οικισμού και σχεδίου πόλεως, με τιμή εκκίνησης 609 χιλ. ευρώ. Στην περιοχή επιτρέπεται μέγιστη δομήσιμη επιφάνεια για κατοικίες 263,88 τ.μ. και 1073 τ.μ. για τουριστική εγκατάσταση. Ο δεύτερος αφορά σε έκταση 7.019 τετραγωνικών μέτρων στο Φανάρι που βγαίνει στο σφυρί έναντι 705 χιλιάδων και όπου επιτρέπεται αντίστοιχη δόμηση.



    ΣΧΟΛΙΑ