• Real Estate

    Lamda: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά κατοικίας και εμπορικές χρήσεις στο Ελληνικό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελληνικό

    Ελληνικό


    Το ενδιαφέρον για την αγορά κατοικίας και την ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων στο Ελληνικό ξεκίνησε να διερευνά η Lamda Development αναρτώντας δύο σχετικές φόρμες στην ιστοσελίδα του έργου, thehellinikon.com.

    Οι ενδιαφερόμενοι για οικιστικό ακίνητο ειδικότερα καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους επιλέγοντας τύπο κατοικίας μεταξύ μονοκατοικίας, διαμερίσματος και διαμερίσματος σε πύργο κατοικιών.

    Βάσει του σχεδιασμού που έχει ανακοινωθεί στα οικιστικά έργα της πρώτης πενταετίας περιλαμβάνεται η κατασκευή:

    – Παραθαλάσσιου πύργου κατοικιών σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη «Γειτονιά Μαρίνας Αγίου Κοσμά», με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ. Το κτήριο αυτό θα αποτελέσει τοπόσημο της περιοχής (πύργος κατοικιών στη μαρίνα).

    – Παραθαλάσσιου οικισμού κατοικιών ήπιας δόμησης (μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών – διαμερισμάτων μέγιστου ύψους 11 μ.), σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη «Γειτονιά Ενυδρείου Αγίου Κοσμά», με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 43.500 τ.μ.

    – Συγκροτήματα κατοικιών διαφόρων τύπων (κτήρια ύψους έως 50 μ., διαμερίσματα, κ.λπ.), εκτιμώμενης δόμησης περίπου 40.000 τ.μ. (περίπου 800 κατοικίες) εντός της Πολεοδομικής Ενότητας Α-Π1 «Γειτονιά πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας».

    Σημειώνεται ότι οι οικιστικές αναπτύξεις στο Ελληνικό εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν σημαντικό ποσοστό της συνολικής αξίας της επένδυσης.

    Η συνολική αξία που θα δημιουργηθεί από τις επενδύσεις της πρώτης πενταετίας εκτιμάται ότι θα προέλθει κατά 43% από πωλήσεις κατοικιών, κατά 35% από την αποτίμηση των δύο εμπορικών κέντρων μετά την ολοκλήρωση και τη λειτουργία τους, κατά 10% από την προεξόφληση μελλοντικών εσόδων από την παραχώρηση χρήσης του ακινήτου στο οποίο θα λειτουργήσει το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα με καζίνο (IRC) και κατά 12% από τη λειτουργική εκμετάλλευση ή πώληση λοιπών ακινήτων.

    Σε όλη τη διάρκεια αξιοποίησης του ακινήτου στο Ελληνικό η συνολική αξία που θα δημιουργηθεί από τις επενδύσεις εκτιμάται ότι θα προέλθει κατά 58% από πωλήσεις κατοικιών, κατά 8% από την αποτίμηση των δύο εμπορικών κέντρων μετά την ολοκλήρωση και τη λειτουργία τους, κατά 6% από την αποτίμηση των ξενοδοχείων μετά την ολοκλήρωσή τους και κατά 28% από τη λειτουργική εκμετάλλευση ή πώληση λοιπών ακινήτων (περιλαμβανομένης και της προεξόφλησης μελλοντικών εσόδων IRC).

    Στο μεταξύ σχέδιο δέσμευσης ενδιαφερομένων μερών για το Ελληνικό (Stakeholder Engagement Plan-The HellinikonProject) δημοσιοποίησε επίσης στην ιστοσελίδα του έργου η Lamda στο πλαίσιο της πολιτικής διαφάνειας και με δεδομένο ότι στο μετοχικό της κεφάλαιο έχει εισέλθει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Όπως αναφέρεται στο εν λόγω κείμενο το Stakeholder Engagement είναι μια συνεχής διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών με στόχο να διασφαλιστεί ότι υπάρχει έγκαιρη, συνεπής, περιεκτική, ενημέρωση σχετικά με το έργο.



    ΣΧΟΛΙΑ