• Real Estate

    King Lodge: Από την πρεσβεία του Βιετνάμ στο ΣτΕ κι από εκεί στα αζήτητα το ξενοδοχείο του Π. Ψυχικού


    Άγονος κατέληξε ο πλειστηριασμός για το πρώην King Lodge-Luxury Accomodation στο Παλαιό Ψυχικό, ένα ξενοδοχείο που απασχόλησε μέχρι και το ΣτΕ πριν από περίπου έξι χρόνια, για να καταλήξει να βγει στο σφυρί και μάλιστα, ελλείψει πλειοδοτών.

    Όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν κάτοικος του Παλαιού Ψυχικού κατήγγειλε στην πολεοδομία την επιχείρηση του Μπερναρ Γκράχαμ Σάμιουελ, αφορμώμενος από την καταστρατήγηση κατοχυρωμένης αποκλειστικής κατοικίας στα οικοδομικά τετράγωνα του Παλαιού Ψυχικού, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 1924. Τελικά το ξενοδοχείο έκλεισε, με το ΚΕΣΥΠΟΘΑ, όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να κρίνει πως «αντίκειται ευθέως στις κανονιστικές διατάξεις του από 28.3.1924 διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η εκ των υστέρων επιδείνωση των χρήσεων γης και των οικιστικών συνθηκών είτε αυτή γίνεται με νόμο είτε με κανονιστική πράξη» κάτι που επικυρώθηκε και από το ΣτΕ. Για την ιστορία, το ακίνητο είχε λειτουργήσει και ως πρεσβεία του Βιετνάμ. Γεγονός είναι ότι ακόμα και στην έκθεση του εκτιμητή του ακινήτου, που καταρτίστηκε ενόψει του πλειστηριασμού, γίνεται σαφές ότι η περιοχή είναι “αμιγούς οικιστικής χρήσης”.

    Επισπεύδουσα είναι η Orion X Securization Designated Activity Company, για λογαριασμό της Cepal Hellas, η οποία είχε ορίσει την τιμή πρώτης προσφοράς στα 1,2 εκατομμύρια.

    Σε πλειστηριασμό βγήκε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, με την τριώροφης οικία που βρίσκεται εντός του, στην οδό Υακίνθων 50. Η έκτασή του ακινήτου κατά την τελευταία καταμέτρησή του έφτασε τα 697,67 τ.μ.. Η παλαιά, όπως περιγράφεται οικία, αποτελείται από ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο. Το ισόγειο περιλαμβάνει την κύρια είσοδο της οικοδομής, το κλιμακοστάσιο, τον χώρο κεντρικής θέρμανσης και μία κατοικία που αποτελείται από είσοδο, δύο δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο και βεράντα στην πρόσοψη με συνολική επιφάνεια 134 τ.μ.. Ο πρώτος όροφος αποτελείται από είσοδο, δύο σαλόνια, τραπεζαρία, κουζίνα, W.C. διάδρομο και βεράντα στην πρόσοψη και ο δεύτερος από δύο υπνοδωμάτια, δωμάτιο εργασίας, μπάνιο και βεράντες.

    Το ακίνητο βαρύνεται με προσημειώσεις 3,5 εκατομμυρίων, υποθήκες για 3,7 εκατ. ευρώ και αναγκαστικές κατασχέσεις για 945.000 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Στα αζήτητα το πεντάστερο που προωθεί η Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι



    ΣΧΟΛΙΑ