• Real Estate

    Στα αζήτητα το πεντάστερο που προωθεί η Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι


    Μηδενικό ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τη μίσθωση επταώροφου κτιρίου στο Κολωνάκι, για το οποίο η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αναζητά επενδυτή, προκειμένου να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο.

    Παρά το γεγονός ότι από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, υποψήφιοι μισθωτές έσπευσαν να λάβουν τη διακήρυξη, εν τέλει κανείς δεν προσήλθε χθες, οπότε και έληγε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Πλέον αναμένεται η απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη για το αν θα επαναπροκηρυχθεί δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη μισθωτή του ακινήτου επί της οδού Αλωπεκής 46 στο Κολωνάκι.

    Το κτίριο που θα έχει χρήση ξενοδοχείου διαθέτει υπόγεια και γκαράζ και έχει συνολικό εμβαδόν ορόφων 1.986 τ.μ.. Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης είναι τουλάχιστον 12 χρόνια και το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα φτάνει τα 15.500 ευρώ, πλέον 2%. Σκοπός της Ιεράς Αρχιεπισκοπή Αθηνών ήταν να ρίξει στην αγορά το συγκεκριμένο κτίριο ήδη από το 2018, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη ζήτηση για boutique ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο τα σχέδια πάγωσαν και τελικά ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε φέτος.

    Ο διαγωνισμός για το «φιλέτο» στο Κολωνάκι είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο παράλληλα με τη δημοσίευση του Κανονισμού περί εκμίσθωσης, εκποίησης και αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ο κανονισμός διέπει την διαδικασία εκμισθώσεων, μισθώσεων, leasing, παραχωρήσεων, εκποιήσεων, αγορών, ανταλλαγών, αντιπαροχών και γενικά τα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και αξιοποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου της μητροπολιτικής περιφερείας και κανονικής δικαιοδοσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.



    ΣΧΟΛΙΑ