• Real Estate

    Intercontinental International: Βήματα προς χαρτοφυλάκιο 200 εκατ. με δανεισμό 80 εκατομμυρίων

    Ευάγγελος Κοντός, Διευθύνων Σύμβουλος Intercontinental International

    Ευάγγελος Κοντός, Διευθύνων Σύμβουλος Intercontinental International


    Κινητικότητα παρατηρείται εντός της Intercontinental International το τελευταίο διάστημα, με στόχο η πέμπτη σε αξία χαρτοφυλακίου ΑΕΕΑΠ να φτάσει να κατέχει ακίνητα 200 εκατομμυρίων εντός διετίας.

    Αυτή είναι η προτεραιότητα της εταιρείας επί του παρόντος, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Κοντό, διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης. «Έχουμε πετύχει μέσα στην κρίσιμη περίοδο της Covid19 να αυξήσουμε το χαρτοφυλάκιο κατά 21%, φτάνοντας στα 110 εκατομμύρια και ξεπερνώντας το ψυχολογικό φράγμα των 100 εκατομμυρίων.

    Ο στόχος είναι μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο να αυξήσουμε το χαρτοφυλάκιο κατά 45 εκατ. ευρώ, με επόμενο σκαλοπάτι τα 200 εκατ. στους επόμενους 24 μήνες», είπε διευκρινιστικά ο CEO της Intercontinental, η οποία έχει διασφαλίσει χρηματοδότηση για αυτή την πρώτη φάση των 45 εκατ. από τη Eurobank.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, η ΑΕΕΑΠ έχει επίσης εξασφαλίσει τη δυναμική αναχρηματοδότησης για επιπλέον 20 εκατ. ευρώ με την τράπεζα. Αυτό σημαίνει πως σε ορίζοντα ενός χρόνου η Intercontinental θα έχει πετύχει την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανείου, έχοντας στη φαρέτρα της 60 εκατ. ευρώ, και συνολικά, ο δανεισμός θα φτάσει στα 83 εκατ. ευρώ.

    Σε σύγκριση με τα 200 εκατ. χαρτοφυλακίου – αξία στην οποία έχει στοχεύσει – ο δανεισμός θα χρηματοδοτήσει το 50% των δρομολογούμενων επενδύσεων.

    Σε φοιτητικές εστίες & κατοικίες προσωπικού τα επόμενα χτυπήματα

    Όσον αφορά στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο της ICI, υπάρχουν δύο σημαντικές στρατηγικές, η μία αφορά στον επαναπροσδιορισμό των χρήσεων – καθώς έχουν κορεστεί οι χρήσεις που μέχρι σήμερα προορίζονταν – και η έτερη στη διατήρηση των αξιών στα ακίνητα, που επιτυγχάνεται μέσω της ανανέωσης των μισθωτηρίων συμβολαίων σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα.

    Τα γραφεία της GSK στο Χαλάνδρι, που απέκτησε η ICI το 2020

    Στα σκαριά έχει συμφωνίες για την εξαγορά κτιρίων που στεγάζουν γραφειακούς χώρους, αλλά και σούπερ μάρκετ.

    Με το portfolio της να απαρτίζεται κυρίως από γραφεία και εμπορικά, η ICI έχει βάλει πλώρη για δύο εναλλακτικές – για την ελληνική αγορά – κατηγορίες επενδύσεων, τις φοιτητικές εστίες και τις κατοικίες προσωπικού ξενοδοχείων.

    «Υπάρχουν πάρα πολλά ξενοδοχεία ιδιαίτερα σε νησιά, οι ιδιοκτήτες των οποίων καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για το πού θα κατοικήσουν οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν. Το δυναμικό αυτό είναι επαναλαμβανόμενο, οι εργαζόμενοι θα αναζητήσουν ξανά χώρο διαμονής την επόμενη σεζόν», ανέφερε ο κ. Κοντός, προσθέτοντας πως έχει ήδη εμφανιστεί η τάση να δημιουργούνται καταλύματα, τα οποία παραπέμπουν σε τριάστερα εν δυνάμει ξενοδοχεία, ούτως ώστε, αν κάποια στιγμή αυξηθεί σε τέτοιο σημείο και η ζήτηση να μετατραπούν σε ξενοδοχεία.

    «Η υλοποίηση του πλάνου γίνεται σε ένα δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον, προφανώς υπάρχουν σκέψεις και απόψεις ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα μελλοντικά», τόνισε ο ίδιος.

    Τα έσοδα από μισθώματα της Intercontintal International έφτασαν συνολικά τα 7,55 εκατομμύρια πέρσι, όταν το 2020 ήταν 8,16 εκατ..

    Σε ό,τι αφορά τις κάτω γραμμές του ισολογισμού, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά περίπου 1,5 εκατομμύρια (από 5,3 σε 3,7 εκατ. ευρώ), ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 7,5 εκατομμύρια. Τα πετράδια του στέμματός της είναι τα γραφεία της GlaxoSmithKline στην Κηφισίας, που αγόρασε το 2020 έναντι περίπου 8 εκατομμυρίων.

    Διαβάστε επίσης

    Deals έως 40 εκατομμυρίων κλείνει φέτος η Intercontinental International με τη βοήθεια της Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ