• Real Estate

    Deals έως 40 εκατομμυρίων κλείνει φέτος η Intercontinental International με τη βοήθεια της Eurobank

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Αριστείδης Χαλικιάς, Πρόεδρος Intercontinetal International


    Νέες επενδύσεις μετά την εξαγορά του κτιρίου της GlaxosmithKline στο Χαλάνδρι και του καταστήματος του Σκλαβενίτη στο Πικέρμι δρομολογεί η Intercontinental International, η πέμπτη σε όρους κεφαλαιοποίησης ΑΕΕΑΠ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    H εταιρεία της οικογένειας Χαλικιά φαίνεται ότι βάζει τα δυνατά της να ολοκληρώσει το επενδυτικό των 40 εκατ. ευρώ που έχει ξεκινήσει από το 2020, έχοντας εξασφαλίσει ισόποση χρηματοδότηση από την Eurobank μέσω ομολογιακού δανείου.

    Όπως ομολογεί η διοίκηση, «η καθυστέρηση στην πλήρη ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου που ξεκίνησε το 2020 οφείλεται εξολοκλήρου στην πανδημία, καθώς οδήγησε σε επανειλημμένο κλείσιμο των κτηματολογίων, μεταξύ άλλων δημοσίων υπηρεσιών, σταματώντας τη διαδικασία Δέουσας Επιμέλειας για έναν αριθμό ακινήτων που περιλαμβάνονταν στον σχεδιασμό απόκτησής της».

    Υπό τον αστερίσκο του δανεισμού οι νέες επενδύσεις

    Ωστόσο, φέτος έχει στόχο την αγορά ακινήτων αξίας 20 εκατ. ευρώ – βάσει συντηρητικών προβλέψεων – κι ενώ έχει ήδη προχωρήσει σε επενδύσεις 20,66 εκατομμυρίων. Μάλιστα, το ευτυχές σενάριο της Intercontinental τη θέλει να αγοράζει ακίνητα των οποίων η αξία μπορεί να φτάσει και το διπλάσιο του ποσού που έχει στοχεύσει (ήτοι 40 εκατ. ευρώ), με την προϋπόθεση ότι θα αυξηθεί αναλογικά το ύψος του δανεισμού.

    Πρόκειται για σχέδια που έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους, «παρά τη συνέχιση της πανδημίας Covid-19, το τέλος της οποίας δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί με ακρίβεια, το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία».

    Μέχρι ώρας η ΑΕΕΑΠ έχει στη διάθεση της υπόλοιπα κεφαλαίων χρηματοδότησης, διαμέσου του ομολογιακού δανείου ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων, ενώ θυμίζουμε ότι το ομολογιακό που έχει υπογράψει με τη Eurobank έχει πενταετή διάρκεια.

    Οι τελευταίες επενδύσεις που χρηματοδότησε ο δανεισμός της Intercontinental International έβαλαν στο portfolio της τα γραφεία της GSK, επιφάνειας 3.180 τ.μ. επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Η συμφωνία των 12 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από κεφάλαια 8,1 εκατ. που αντλήθηκαν από ιδιωτική τοποθέτηση υπό το ομολογιακό και εν μέρει με διαθέσιμα μετρητά της εταιρείας.

    Εν συνεχεία απέκτησε μέσω ιδιωτικού διαγωνισμού διώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 4.408 τ.μ. με parking στο Πικέρμι, μισθωμένο στον Σκλαβενίτη, συναλλαγή τιμήματος 8,08 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ομολογιακό.

    Η Intercontintal International αύξησε πέρσι την αξία του χαρτοφυλακίου της κατά 20,7%, καθώς διαθέτει ακίνητα 111,4 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από μισθώματα έφτασαν συνολικά τα 7,55 εκατομμύρια, όταν το 2020 ήταν 8,16 εκατ.. Σε ό,τι αφορά τις κάτω γραμμές του ισολογισμού, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά περίπου 1,5 εκατομμύρια (από 5,3 σε 3,7 εκατ. ευρώ), ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 7,5 εκατομμύρια.



    ΣΧΟΛΙΑ