• Real Estate

    Επιβράβευση της Ελλάδας με 85,3 εκατ. ευρώ για το Κτηματολόγιο

    • NewsRoom
    κτηματολογιο

    Κτηματολόγιο


    Την έγκριση συγχρηματοδοτούμενων πόρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε η Επίτροπος Περιφερειακής Επιτροπής, Κορίνα Κρέτσου. Η κυρία Κρέτσου διευκρίνισε ότι η χορήγηση του ποσού των 85,3 εκατομμυρίων ευρώ, που θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», του ΕΣΠΑ 2014-2020, αποτελεί ουσιαστικά την επιβράβευση των προσπαθειών της κυβέρνησης, για την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου.

    Η συγχρηματοδότηση αφορά στη συνέχιση της κτηματογράφησης και του υπολοίπου της χώρας, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου του Ελληνικού Κτηματολογίου. Συγκεκριμένα, θα υποστηριχθεί η τέταρτη γενιά κτηματογράφησης (ΚΤΙΜΑ-16), της οποίας η διεργασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

    Από τον περασμένο Νοέμβρη, 40 περιφερειακές ενότητες εξετάζονται και κτηματογραφούνται 16,5 εκατομμύρια δικαιώματα, που αφορούν σε έκταση που αντιστοιχεί στο 63% του συνόλου έκτασης της χώρας.

    H δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος

    Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε σχετικά με τη διεργασία του Κτηματολογίου, «Η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα, εξοβελίζοντας χρόνιες παθογένειες. Ύστερα από δεκαετίες κωλυσιεργιών υλοποιούμε μια βαθιά τομή, υψίστης σημασίας, ενταγμένη στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη χωροταξική, πολεοδομική και περιβαλλοντική πολιτική.

    Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις συντεταγμένες και συντονισμένες ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία και την προτεραιότητα που έχει για την ανάπτυξη της χώρας το μεγάλο έργο του Εθνικού Κτηματολογίου».

    Την ίδια ώρα, η Επίτροπος υπογράμμισε «Μια σύγχρονη χώρα χρειάζεται ένα αξιόπιστο κτηματολόγιο. Το ελληνικό κτηματολόγιο δεν αποτελεί μόνον ουσιαστικό εργαλείο για τον συνεκτικό χωροταξικό σχεδιασμό και τη χάραξη περιβαλλοντικής πολιτικής. Θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου στους Έλληνες πολίτες για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους καθώς και αξιόπιστα στοιχεία σε κρατικές υπηρεσίες και επενδυτές» κατέληξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εμπλοκές με το Κτηματολόγιο: Προβλήματα και καθυστερήσεις με τις ενστάσεις του Δημοσίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κτηματολόγιο: Ποιοι και πού πρέπει να δηλώσουν τα ακίνητά τους-Όσα δεν δηλωθούν θα πάνε στο Δημόσιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο Δημόσιο 100.000 ακίνητα που δεν δηλώθηκαν ποτέ στο Κτηματολόγιο



    ΣΧΟΛΙΑ