• Real Estate

    Δημήτρης Κοντομηνάς: Το τελευταίο σφυρί για τη Δέμκο

    • NewsRoom
    δημητρης κοντομηνας

    Δημήτρης Κοντομηνάς


    Στις 28 Μαρτίου χτυπά ένα ακόμη σφυρί για τη Δέμκο, την επενδυτική εταιρεία του Δημήτρη Κοντομηνά, και συγκεκριμένα για τις εγκαταστάσεις στην Παλλήνη.

    Στο σύνολό τους θα διενεργηθούν επτά πλειστηριασμοί, με συνολική τιμή εκκίνησης τα 7,7 εκατομμύρια, ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 500.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, και αποτελεί μέρος του κονδυλίου του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

    Επισπεύδουσα είναι η Sunrise ΙΙΙ, για λογαριασμό της οποίας ενεργεί η Intrum.

    Το σημαντικότερο από τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί είναι η έκταση 30 στρεμμάτων με κτιριακό συγκρότημα 4.110 τ.μ., που ανήκε στη Δέμκο.

    Το ακίνητο βρίσκεται συγκεκριμένα στη θέση «Βακαλόπουλο» εντός του ΒΙΟΠΑ Παλλήνης και αποτελούσε το παλιό στρατηγείο του Κοντομηνά, αφού μισθώτρια ήταν η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση, ενώ εγκατεστημένη είναι σήμερα στο κτίριο η Green Pixel Productions με συμβόλαιο που λήγει το 2025.

    Δημήτρης Κοντομηνάς

    Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει πέντε κτίρια και αποτελεί ενιαίο λειτουργικό σύνολο το οποίο εξυπηρετεί την επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις.

    Οι χρήσεις των κτιρίων αφορούν χώρους τηλεοπτικών – κινηματογραφικών παραγωγών, γραφειακούς και υποστηρικτικούς χώρους των παραγωγών, χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ ακριβώς στην είσοδο του συγκροτήματος, βρίσκεται και φυλάκιο με προσωπικό ασφαλείας.

    Το ένα από τα κτίρια είναι ισόγειο κτίσμα παραγωγής και γραφείων συνολικής επιφανείας 1.784,35 τ.μ, ενώ υπάρχει και διώροφο κτίριο με ισόγειο επιφανείας 423,15 τ.μ. και 1ο όροφο επιφανείας 466,95 τ.μ., και περιλαμβάνει χώρους παραγωγής και γραφεία. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, τόσο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, διαπιστώθηκε ότι το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση συντήρησης.

    Δεν πρόκειται για το μοναδικό περιουσιακό στοιχεία του Δημήτρη Κοντόμηνα που θα αλλάξει χέρια, αν βέβαια δεν αποβεί άγονος ο πλειστηριασμός.

    Η πολυτελής βίλα στην Ύδρα αγοράστηκε από τον Βασίλη Κάτσο έναντι 2,15 εκατ. ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί η προσπάθεια της κόρης του, Μαρίας να μπλοκάρει τη διαδικασία μέσω ασφαλιστικών μέτρων, ενώ σε νέο ιδιοκτήτη ανήκει και η έκταση των 73 στρεμμάτων στην Τροιζηνία, που έβγαλε στο σφυρί η Eurobank. Σε πλειστηριασμό είχαν βγει και οι εγκαταστάσεις της Mediterra Οινοποιητικής στην Κρήτη πριν από το θάνατο του επιχειρηματία.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημήτρης Κοντομηνάς: Αποκαλυπτήρια της προτομής του στα κεντρικά της Interamerican

    Δημήτρης Κοντομηνάς: Νέος ιδιοκτήτης για το κτήμα στην Τροιζηνία

    Noval Property: Κοντά στο Πάσχα η ΙΡΟ – Επενδύσεις 340 εκατ. έως το 2030



    ΣΧΟΛΙΑ