• Real Estate

    Αποκαλυπτικό: Ποιος μεγάλος παίκτης με 170 εκατ. ευρώ επενδύει σε Μύκονο και Αθήνα – Αγόρασε το «Τιτάνια»

    • Του Δημήτρη Κατακουζηνού

    Ίαν και Ρίτσαρντ Λίβινγκστον επικεφαλής London & Regional Properties


    Μπορεί η London & Regional Properties να μην κατάφερε στο πρώτο μισό της δεκαετίας να κερδίσει την παραχώρηση του Ελληνικού, καθώς σε εκείνο το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ προκρίθηκε η Lamda Development, ωστόσο κάθε άλλο παρά έχασε το ενδιαφέρον της για την χώρα μας όπου αγόρασε τώρα το τρίτο της ξενοδοχείο, το Τιτάνια και γράφει έτσι ένα χρυσό φίνις στην εκπνοή της δεκαετίας.

    Ή έχει και συνέχεια;

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1987 στην Βρετανία από τους αδελφούς Ίαν και Ρίτσαρντ Λίβινγκστον, είναι ένας σημαντικότατος διεθνής παίκτης στον τουριστικό κλάδο.

    Με έδρα το Λονδίνο, κεφάλαια άνω των 9 δισεκατομμυρίων στερλινών και με δυναμικό που υπερβαίνει τα 17.000 δωμάτια σε ξενοδοχειακές μονάδες ανά την Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Καραϊβική, η London & Regional έχει εισέλθει με αξιώσεις και στην ελληνική τουριστική αγορά.

    Η πορεία που έχει χαράξει για επενδύσεις της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στον τομέα των ξενοδοχείων, συνεχίζεται.

    Μετά τις τουριστικές μονάδες σε Ρόδο και Μύκονο, σειρά είχε η εξαγορά του ξενοδοχείου «Τιτάνια», στο κέντρο της Αθήνας.

    Παρόλο που οι υπογραφές έχουν μπει, η εξαγορά των μετοχών των δύο κύριων μετόχων του εμβληματικού ξενοδοχείου της οδού Πανεπιστημίου δεν έχει επισημοποιηθεί με δημόσια ανακοίνωση, ούτε έχει γνωστοποιηθεί η τιμή πώλησής τους.

    Η πρώτη επένδυση της London & Regional Properties στην Ελλάδα έγινε για το Amathus στην Ρόδο και ήταν ύψους 30 εκατ. ευρώ, με πρόσθετα ποσά για τον εκσυγχρονισμό του αγορασθέντος ξενοδοχείου.

    Ακολούθησε η Μύκονος, όπου προϋπολογίστηκαν 80 εκατ. ευρώ για την αγορά έκτασης 100 στρεμμάτων στο Καλό Λιβάδι και την κατασκευή πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας και κατοικιών.

     

    Επενδύσεις άνω των 170 εκατ. ευρώ

    Συνυπολογίζοντας πλέον και το αθηναϊκό «Τιτάνια», η London + Regional θα διαχειρίζεται συνολικά 800 δωμάτια στην χώρα μας και φέρεται να έχει επενδύσει άνω των 170 εκατομμυρίων.

    Το ενδιαφέρον της συνεχώς αναπτυσσόμενης εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων επεκτείνεται και στα εμπορικά ακίνητα.

    Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης Νοτίου Ευρώπης, Νίκος Κωνσταντινίδης, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα με τακτικές συναντήσεις του με παράγοντες τόσο της ελληνικής αγοράς ακινήτων όσο και των τραπεζών και φέρεται να συζητά νέες επενδύσεις.

    Οι συνιδρυτές του βρετανικού fund, τα αδέλφια Ίαν και Ρίτσαρντ Λίβινγκστον, είναι υιοί οδοντιάτρου, γεννημένοι το 1962 και το 1964.

    Με σπουδές άσχετες με το αντικείμενο, ξεκίνησαν την ενασχόλησή τους με τις επενδύσεις σε ακίνητα χρηματοδοτούμενοι από την τράπεζα Dawnay Day του Τζ. Ρότσιλντ –και, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, «αποδείχθηκε πολύ υποστηρικτική».

    Παρά το ότι είναι πια δισεκατομμυριούχοι, αποφεύγουν φανατικά την δημοσιότητα και προσπαθούν να ζουν μία «νορμάλ» ζωή για χάρη των παιδιών τους.

    Δεν είναι τυχαίο ότι στον βρετανικό Τύπο αναφέρονται ως «τα αδέλφια με το πιο χαμηλό προφίλ στο Λονδίνο».

    Το ξενοδοχείο Τιτάνια άνηκε έως το 2014 στον Κωνσταντίνο Μαλάμο, απόγονο της οικογενείας Πεσμαζόγλου και σύζυγο της Ντέπυ Χανδρή, ο οποίος στην διαθήκη του άφησε πακέτο των μετοχών του κεντρικού ξενοδοχείου επί της οδού Πανεπιστημίου στον σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

     

    Η ιστορία του ΤΙΤΑΝΙΑ 

    Ο 70χρονος Κωνσταντίνος Μαλάμος, απόγονος της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, απεβίωσε το 2014 και αν και ήθελε πολύ να αποκτήσει οικογένεια, ωστόσο ο γάμος τη δεκαετία του ’80 με την Ντέπυ Χανδρή ήταν σύντομος χωρίς την απόκτηση παιδιών.

    Ο επιχειρηματίας φέρεται να άφησε  στη διαθήκη του το μειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κεντρικού ξενοδοχείου επί της οδού Πανεπιστημίου στον σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

    Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε εκείνη την εποχή τη δωρεά -μαμούθ.

    Κατά τα άλλα, ο αποθανών Κωνσταντίνος Μαλάμος κληροδότησε στις δύο ανιψιές που είχε από τη μεριά της αδελφής του ένα μεγάλο μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η βίλα-παλάτι στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο.



    ΣΧΟΛΙΑ