• Δελτία Τύπου

    Το πρόγραμμα «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα» σε χριστουγεννιάτικη διάθεση

    • NewsRoom


    Στο εορταστικό κλίμα των ημερών, η εταιρία PepsiCo διοργάνωσε μία τιμητική εκδήλωση για τους εθελοντές της, γιορτάζοντας τη χαρά της προσφοράς και θέλοντας να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα».

    Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι της PepsiCo αλλά και των εταιριών που στηρίζουν αυτή τη πρωτοβουλία εθελοντικά από τον Μάιο του 2016, παραβρέθηκαν σε μία γιορτή αφιερωμένη στον εθελοντισμό. Με χαμόγελο και γιορτινή διάθεση η PepsiCo υποδέχτηκε όλους τους εθελοντές σε έναν εορταστικό πολυχώρο στην Κηφισιά, ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις στους παρευρισκόμενους. Γιατί τα χαμόγελα είναι για να μοιράζονται!

    «Στη σημερινή γιορτή προσφοράς και εθελοντισμού, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι μαζί μας στο ταξίδι του προγράμματος ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα. Αυτά τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε 7 μήνες υποστήριξης των συνανθρώπων μας μέσα από το πρόγραμμα ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα. Μια δράση που χωρίς όλους εσάς δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Χωρίς τους εργαζόμενους της PepsiCo, που είναι η ψυχή της ενέργειας, χωρίς τις πολύτιμες συνεργαζόμενες εταιρίες, που ευαισθητοποιήθηκαν και υποστήριξαν ανιδιοτελώς αυτή την ξεχωριστή ενέργεια, και φυσικά χωρίς τον Δήμο Πειραιά, που αγκάλιασε το πρόγραμμα, αυτή η σημαντική δράση αλληλεγγύης δεν θα είχε αυτό τον αντίκτυπο. Στην PepsiCo έχουμε μάθει να λειτουργούμε και να εργαζόμαστε με την ευθύνη όχι μόνο για τα οικονομικά αποτελέσματα αλλά προσπαθούμε να κάνουμε τη διαφορά στον κόσμο που ζούμε. Το ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα είναι ένα από τα πολλά προγράμματα με τα οποία η εταιρία επιθυμεί να στηρίξει τους συνανθρώπους μας.», δήλωσε ο Μάριος Κωνσταντίνου, Εμπορικός Διευθυντής Ελλάδας & Γενικός Δ/ντής Κύπρου.

    Μάριος Κωνσταντίνου, Εμπορικός Διευθυντής Ελλάδας & Γενικός Δντής Κύπρου
    Μάριος Κωνσταντίνου, Εμπορικός Διευθυντής Ελλάδας & Γενικός Δντής Κύπρου

    Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα», την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη επίσκεψη της PepsiCo στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Δήμου Πειραιά. Οι άνθρωποι της PepsiCo μοίρασαν για ακόμα μία φορά χαμόγελα σε 1.000 οικογένειες, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

    Με την έμπρακτη συμβολή των εταιριών FrieslandCampina Hellas, ΕΚΟ, Γενική Ταχυδρομική, Γευσήνους, Στεργίου και Nespresso, οι οποίες στήριξαν για ακόμα μία φορά την εθελοντική αυτή δράση, διανεμήθηκαν περισσότερα από 10.000 τρόφιμα σε οικογένειες της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε Χαμόγελα». Μαζί προσφέρθηκαν στους δημότες καφές, σάντουιτς και γλυκίσματα σε εορταστική ατμόσφαιρα. Το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό που «μοιράζει χαμόγελα» γεμάτο αναψυκτικά, σνακς, αλεύρι, μακαρόνια, ντομάτα σε κονσέρβα, γάλα εβαπορέ, όσπρια, λάδι, γιαούρτια, μπάρες δημητριακών και χριστουγεννιάτικα γλυκά έφθασε για ακόμα μία φορά στον προορισμό του.

    Ο Δήμαρχος Πειραιά, κύριος Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Η διανομή βασικών ειδών διατροφής, που πραγματοποιήθηκε στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα από την PepsiCo, αποσκοπεί στην υποστήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Οι διανομές τροφίμων, οι οποίες συνεχίζονται και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας, αποτελούν μια σημαντική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Πειραιά. Ως Δήμος επιδιώκουμε συνέργειες με φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες, καθώς πιστεύουμε ότι ενώνοντας δυνάμεις, θα μπορέσουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα και ως πόλη, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Εύχομαι η πρωτοβουλία της εταιρίας PepsiCo, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, ώστε κι άλλοι ιδιώτες και φορείς να συνεισφέρουν με παρόμοιες κοινωνικές δράσεις στους αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας.»

    Αναμνηστικά δώρα εθελοντών
    Αναμνηστικά δώρα εθελοντών

    «Στο χώρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, από νωρίς το πρωί, υποδεχθήκαμε τον κόσμο και με τη διακριτικότητα που αρμόζει στην περίσταση, προσφέραμε τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη. Είμαι χαρούμενος που συμβάλαμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των άπορων συνανθρώπων μας, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες περνώντας ένα μήνυμα,ότι με ελπίδα, αισιοδοξία και θετική σκέψη, όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.», τόνισε ο Προέδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, κύριος Αναστάσιος Πούλος.

    Η κυρία Αναστασία Μακαριγάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κεντρικής

    Ευρώπης και Ευρύτερων Βαλκανίων δήλωσε σχετικά: «Όταν όλοι μαζί ξεκινήσαμε την πρώτη διανομή του προγράμματος «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα» ονειρευόμασταν να μοιράζουμε καθημερινά χαμόγελα. Χάρη στην πολύτιμη έμπρακτη βοήθεια των εργαζομένων

    Αναστασία Μακαριγάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κεντρικής Ευρώπης
    Αναστασία Μακαριγάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κεντρικής Ευρώπης

    μας, αλλά και φίλων και συνεργατών μας, βρισκόμαστε δίπλα σε περισσότερες από 4.000 οικογένειες…και συνεχίζουμε! Είμαστε χαρούμενοι που με τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά μοιράζουμε τα προϊόντα μας, αλλά και προϊόντα άλλων εταιριών, οι οποίες με την καρδιά τους προσφέρουν στους συμπολίτες μας στην περιοχή. Ο εθελοντισμός μας φέρνει πιο κοντά, αφού ξεκινήσαμε με ένα μικρό αριθμό εθελοντών και χάρη στη συμμετοχή όλων, φίλων και συνεργατών, καταφέραμε να είμαστε πάνω από 150 εθελοντές-εργαζόμενοι που συστηματικά συνδράμουμε.»



    ΣΧΟΛΙΑ