ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε την τοποθέτηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ως μέλος στην Επιτροπή Επιθεώρησης, σε αντικατάσταση του κ. Erkki Liikanen. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ.
Η Επιτροπή Επιθεώρησης περιλαμβάνει επίσης τους Luis de Guindos, Josef Bonnici, Patrick Honohan και Ewald Nowotny και θα εκλέξει ακολούθως τον πρόεδρό της, καθώς τη θέση κατείχε ο Erkki Liikanen.
Ανάμεσα στις αρμοδιότητες της Επιτροπής περιλαμβάνεται η ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών στοιχείων, η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους νόμους, κανονισμούς και κώδικες συμπεριφοράς του Ευρωσυστήματος, η επίβλεψη των εσωτερικών ελέγχων και η άσκηση των λειτουργιών επιθεώρησης.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.