• Δελτία Τύπου

    H PHILIP MORRIS INTERNATIONAL ανακοίνωσε τα προγράμματα του πρώτου γύρου που θα χρηματοδοτηθούν από το PMI IMPACT

    • NewsRoom
    PHILIP MORRIS

    vertical_lblue


    Η Philip Morris International (“PMI”) ανακοίνωσε τα 32 έργα που επιλέχθηκαν κατά τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης του PMI IMPACT, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την υποστήριξη οργανισμών σχετικά με την ανάπτυξη και υλοποίηση έργων που αφορούν στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων και των εγκλημάτων που συνδέονται με αυτό. Το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του PMI IMPACT αξιολόγησε και επέλεξε τα έργα αυτά ανάμεσα σε περισσότερες από 200 προτάσεις.

    Τα προγράμματα προέρχονται από δημόσιους, ιδιωτικούς και ακαδημαϊκούς οργανισμούς, από 18 χώρες. Το ύψος της επιχορήγησης που θα κατανεμηθεί στον πρώτο γύρο του PMI IMPACT ανέρχεται περίπου σε 28 εκατ. δολάρια.

    Οι προτεινόμενες δημιουργικές λύσεις και καινοτόμες δράσεις μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην πρόοδο των προσπαθειών που καταβάλλονται παγκοσμίως για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και να συμβάλουν στην μείωση των σημαντικών επιπτώσεων του εγκλήματος στην οικονομία, την κοινωνία και την παγκόσμια ασφάλεια”, δήλωσε ο κ. Jürgen Storbeck, μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του PMI IMPACT. “Συγχαίρουμε τους επιτυχόντες συμμετέχοντες για τις εξαιρετικές προτάσεις τους. Ανυπομονούμε να τις δούμε να υλοποιούνται.

    Τα προγράμματα που επιλέχθηκαν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις γειτονικές χώρες, σύμφωνα πάντα με τη θεματική ενότητα του πρώτου γύρου. Πολλά έργα υπερβαίνουν τον στόχο της καταπολέμησης του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων και προχωρούν στη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας, του διαδικτυακού και φυσικού λαθρεμπορίου, και τις αλληλεξαρτήσεις μεταξύ των διαφορετικών μορφών λαθρεμπορίου.

    Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις ένα τόσο μεγάλο εύρος νέων προσεγγίσεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν το σύνθετο αυτό πρόβλημα στον πυρήνα του. Το παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων είναι μία μόνο πτυχή ενός δικτύου εγκλημάτων, που συνεχώς διευρύνεται. Γνωρίζουμε ότι μόνο μέσω συντονισμένων δράσεων, πολλών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, μπορούμε να δώσουμε τέλος σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες που βλάπτουν τους καταναλωτές, καταστρέφουν επιχειρήσεις και επιτρέπουν σε εγκληματίες να ευημερούν”, δήλωσε ο κ. Alvise Giustiniani, Αντιπρόεδρος Στρατηγικών Καταπολέμησης Παράνομου Εμπορίου και Πρόληψης της PMI.

    Τα προγράμματα, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επόμενα δύο χρόνια, περιλαμβάνουν:

    • Έρευνα σχετικά με το εύρος και τις κινητήριες δυνάμεις του παράνομου εμπορίου

    • Τεχνικές λύσεις και εξοπλισμό για την υποστήριξη του έργου των διωκτικών Αρχών

    • Δράσεις ενίσχυσης της ικανότητας και της επάρκειας των διωκτικών Αρχών και άλλων φορέων

    • Προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών για μεγαλύτερη διατομεακή συνεργασία

    Η λίστα με τα επιλεγμένα προγράμματα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του PMI IMPACT http://www.pmi-impact.com/. Το PMI IMPACT θα καλέσει σύντομα τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου χρηματοδότησης. Η PMI έχει δεσμεύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για τους τρεις γύρους χρηματοδότησης του PMI IMPACT.



    ΣΧΟΛΙΑ