• Δελτία Τύπου

    Διαγωνισμός COSMOTE HISTORY: Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ιστορία

    • NewsRoom
    Cosmote


    Το COSMΟΤΕ HISTORY φέρνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, τον πολιτισμό και την ιστορία κοντά στα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, προσφέροντας σε 100 οικογένειες, την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία από τις 9 βιωματικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

    Οι προγραμματισμένες διαδράσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στις δυο πόλεις κατά την περίοδο 16-30 Ιουνίου, περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, βιωματικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες στους χώρους των μουσείων και τους αρχαιολογικούς, με στόχο να δώσουν στα παιδιά ερεθίσματα για να αγαπήσουν την ιστορία και να συνδεθούν με αυτήν. Οι ξεναγήσεις θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένες στις ηλικίες των παιδιών και θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια παιδαγωγών και αρχαιολόγων, προσφέροντας μία μοναδική πολιτιστική, εκπαιδευτική, αλλά και ψυχαγωγική εμπειρία.

    Στην Αθήνα, οι νικητές του διαγωνισμού θα επισκεφτούν τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρχαία Αγορά, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Μουσείο του ΗΣΑΠ, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, αλλά και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ.

    Στη Θεσσαλονίκη, οι οικογένειες θα ξεναγηθούν στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Κινηματογράφου.

    Για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του COSMOTE HISTORY, οι συνδρομητές της COSMΟΤΕ TV μπορούν να στείλουν SMS στο 19129 γράφοντας «Αθήνα» ή «Θεσσαλονίκη» ανάλογα με την περιοχή τους, προκειμένου να μπουν στην κλήρωση. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου.

    Το COSMΟΤΕ HISTORY είναι το μοναδικό κανάλι με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, με ντοκιμαντέρ από διεθνή δίκτυα, εγχώριες παραγωγές και ντοκιμαντέρ, αλλά και πρωτότυπες εκπομπές παραγωγής της COSMΟΤΕ TV. 



    ΣΧΟΛΙΑ