• Δελτία Τύπου

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Από διάκριση σε διάκριση η ναυτιλιακή του

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Ακόμη μια σημαντική και παγκοσμίου βεληνεκούς διάκριση έλαβε η ναυτιλιακή Capital Ship Management, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς αποτελεί πλέον κάτοχο του Πιστοποιητικού Αναγνώρισης από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση και την Αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA), σχετικά με τη συμμετοχή σε θαλάσσια άσκηση του φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize Αttikos (χωρητικότητας 178.929-dwt και κατασκευής 2012).

    Ειδικότερα, ο Toby Stone, που είναι ο Γενικός Διευθυντής Απόκρισης, Διοικητής της Αυστραλιανής Θαλάσσιας Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης, παρουσίασε στον πλοίαρχο, το πλήρωμα και τους ιδιοκτήτες του capesize bulker Attikos ένα Πιστοποιητικό Αναγνώρισης «για τον επαγγελματισμό, τη βοήθεια και τη φιλοξενία για στην υποστήριξη της ναυτικής άσκησης της AMSA στα ανοιχτά του λιμανιού Kembla στις 3 Μαρτίου 2017».

    Ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος είναι πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp., σχολίασε σχετικά με τη διάκριση αυτή τα εξής: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας και αποτελεί προτεραιότητά μας να συνδράμουμε τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες ασφάλειας παγκοσμίως».

    Μαρινάκης

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι, όπως είχε γράψει το mononews.gr, η Capital Ship Management, μετά την βράβευσή της ως “Best Vessel Operator-Europe” στα βραβεία Sea Transport Awards 2017, έχει ολοκληρώσει την πρώτη – σε διεθνές επίπεδο – διαπιστευμένη αξιολόγηση του σχεδίου παρακολούθησης MRV του χημικού δεξαμενόπλοιου τύπου ice-class Alkiviadis (χωρητικότητας 36.700-dwt και κατασκευής 2006).

    H αξιολόγηση αυτή διεξήχθη από την εταιρεία Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA) Πειραιά, σύμφωνα με τον κανονισμό 2015/757 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κανονισμός MRV). Ο κανονισμός ΜRV (Monitoring, Reporting, Verification) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) σχετικά με την παρακολούθηση, την υποβολή εκθέσεων και την επαλήθευση των εκπομπών CO2 είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Ε.Ε. για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης νέος ιδιοκτήτης της Nottingham Forest – Όλες οι κινήσεις του ισχυρού εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: John Fredriksen: Έπεσε σε «ύφαλο» προσπαθώντας να μπλοκάρει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό deal

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Παληός: Αυτά είναι τα πλοία που θέλει να αποκτήσει μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Diana



    ΣΧΟΛΙΑ