• Δελτία Τύπου

    Οι «Θρύλοι των Γηπέδων» αποκαλύπτουν το πορτραίτο του Κώστα Νεστορίδη στο COSMOTE HISTORY HD

    • NewsRoom

    ÁÊÕÑÙÈÅÍ ÃÊÏË ÁÅÊ


    Στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Κώστα Νεστορίδη είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των Γηπέδων» σε παραγωγή COSMOTE TV, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάνη (Παρασκευή 23/11, 21.00). Ο «Νέστορας» της ΑΕΚ ξετυλίγει το νήμα της ζωής του εξιστορώντας τα δύσκολα παιδικά χρόνια την περίοδο της Κατοχής, τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Πανιώνιο και την ενσωμάτωσή του στην ΑΕΚ, όπου και έγραψε τις λαμπρότερες σελίδες της καριέρας του, βοηθώντας την ομάδα να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα το 1963. Στο επεισόδιο συμμετέχει ο τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός, ο οποίος μαζί με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ τραγουδά κομμάτια συνδεδεμένα με τον σύλλογο και τις καταβολές του.

    Τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένα στους 12 σπουδαίους Έλληνες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Μίμη Δομάζο, Ηλία Υφαντή, Γιώργο Κούδα, Κώστα Νεστορίδη, Νίκο Σαργκάνη, Τάκη Λουκανίδη, Σταύρο Σαράφη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Θωμά Μαύρο, Ντίνο Κούη, Μίμη Παπαϊωάννου και Γιώργο Σιδέρη και παρουσιάζουν, μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις και σπάνιο αρχειακό υλικό, σημαντικές στιγμές της ζωής και της πορείας τους στους συλλόγους που «υπηρέτησαν». Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 18.00.

    Στο πρόγραμμα της εβδομάδας, ξεχωρίζει το νέο επεισόδιο «Μετά την Επανάσταση» της σειράς συμπαραγωγής COSMOTE TV «Τα ελληνικά γράμματα μετά την Άλωση», που προβάλλεται στο πλαίσιο του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος. Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην «χρυσή» εποχή της παιδείας μετά την Επανάσταση, κατά την οποία επιχειρείται η διαμόρφωση μιας συνείδησης ταυτότητας και η επαφή με την Ευρώπη (Κυριακή 25/11, 21.00).

    Στο πλαίσιο της ζώνης «Η Ελλάδα στην 7η Τέχνη» προβάλλεται το Σάββατο 24/11, στις 21.00, η ταινία «Ερόικα» του Μιχάλη Κακογιάννη, η οποία τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1961. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη.

    Η σειρά «Ιστορικές Διαδρομές», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, για τα γεγονότα, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιστημονικές ανακαλύψεις που σημάδεψαν την πορεία της χώρας, επανέρχεται αυτή την εβδομάδα με το επεισόδιο «Η Μάχη στην Τερπνή Σερρών». Η ιστορική μάχη στα Πλατανούδια Τερπνής Σερρών διεξήχθη κατά τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο μεταξύ του ελληνικού στρατού και των βουλγαρικών δυνάμεων. Με τη νίκη των Ελλήνων ματαιώθηκαν τα σχέδια των Βουλγάρων για έξοδό τους στο Αιγαίο (Πέμπτη 22/11, 19.30).

    Τέλος, η εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, με τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα για να αναδείξει μέσα από τρίλεπτα επεισόδια τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας, να εξηγήσει και να σχολιάσει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη, με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» προβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50.



    ΣΧΟΛΙΑ