Δελτία Τύπου

FINTECH FORUM: Οι τρόποι δημιουργίας ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις καινοτόμες ψηφιακές επιχειρήσεις

  • NewsRoom


Η Palladian Conferences διοργανώνει το FINTECH FORUM, το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο N.J.V Athens Plaza.

Το συνέδριο, με Scientific Partner τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑ Α.Ε. θα επικεντρωθεί στους τρόπους δημιουργίας ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος, στο οποίο μπορούν να δραστηριοποιηθούν καινοτόμες ψηφιακές επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στους τρόπους αξιοποίησης του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού της χώρα μας.

Οι δημοσιογράφοι Βάσω Αγγελέτου και Κωνσταντίνος Μαριόλης, θα έχουν το συντονισμό του συνεδρίου.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί από στελέχη εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό η νέα πραγματικότητα του FINTECH, όπως αυτή διαμορφώνεται στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μέσω τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας. Η ανάπτυξη του FINTECH μπορεί να συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στην εθνική οικονομία, ενώ αποτελεί έναν αναδυόμενο κλάδο στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, υποστηρίζοντας τεχνολογικούς παρόχους, διευκολύνοντας τη διεύρυνση του τραπεζικού τομέα με νέες ολοκληρωμένες υπηρεσίες και εισάγοντας παράπλευρες θετικές συνέργειες στην ανταγωνιστικότητα της χώρας, καθώς και στην απασχόληση.

Στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στις οποίες υπάγονται και οι ασφαλιστικές υπηρεσίες, η τεχνολογία αλλάζει δραστικά τον τρόπο παροχής των «κλασσικών» υπηρεσιών όπως: τη διαχείριση καταθέσεων, την παροχή δανείων, τη διαχείριση επενδύσεων και τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Παράλληλα, δημιουργεί νέες προηγμένες υπηρεσίες που πηγάζουν από την ανάπτυξη των ασύρματων δικτύων με πολύ υψηλές ταχύτητες και την συνακόλουθη εξέλιξη των smartphones.

Η θεματολογία που θα συζητηθεί είναι η εξής:

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: Building The Bank Of The Future
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ: New Payment Methods
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙII: Banks And Fintechs Come Together

Επιβεβαιωμένοι Ομιλητές:

Σταυρούλα Καμπουρίδου, Head of Fintech Innovation Hub, Advisor of the Governor
Δημήτρης Λιτσικάκης, Global Head of FinTech, deVere Group, “Beyond FinTech”
Αλέξης Πανταζής, Executive Director, Hellas Direct
Δημήτρης Τσατίρης, Country Manager, Ebury Hellas
Γιάννης Τριανταφύλλου, Διευθύνων Σύμβουλος, ΤοATOMO Ltd
Τάσσος Ρεπάκης, Head of Legal & Compliance at CoinSchedule
Βασίλης Παναγιωτίδης, Διευθυντής Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών


ΣΧΟΛΙΑ