Δελτία Τύπου

Διάκριση για το DIESEL AVIO, στην ελληνική διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

  • NewsRoom
ελπε

Ρομπέρτο Καραχάννας, Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας ΕΛΠΕ


Σημαντική διάκριση για τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνιστά η βράβευση του καινοτόμου προϊόντος “DIESEL AVIO” που διαθέτει στα πρατήρια της η ΕΚΟ, κατά την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment – EBAE), που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

ελπε
Ο κ. Καραχάννας παραλαμβάνει το βραβείο από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργο Κουμουτσάκο

Το DIESEL AVIO βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment), καθώς ξεχώρισε στην Κατηγορία Προϊόντος & Υπηρεσιών (Product & Services Award) για την περιβαλλοντική του επίδοση και τις σημαντικές μειώσεις εκπομπών αερίων σωματιδίων και εκπομπών CO2, συμβάλλοντας, έτσι, στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του DIESEL AVIO επιτυγχάνονται με τον καινοτομικό συνδυασμό δύο διαφορετικών τεχνολογιών, του διπλού φίλτρου της τεχνολογίας των καυσίμων αεροπορίας και της νέας πρωτοποριακής τεχνολογίας των χημικών προσθέτων.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ διακρίθηκε για τρίτη φορά στον συγκεκριμένο θεσμό ο οποίος λαμβάνει χώρα κάθε δυο (2) χρόνια, ενώ και το προϊόν DIESEL AVIO προκρίθηκε ως finalist της διοργάνωσης στις καλύτερες Ευρωπαϊκές υποψηφιότητες, στην ίδια κατηγορία.

ελπε
Από αριστερά: ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας ΕΛΠΕ, η κα Πηνελόπη Παγώνη, Ανώτερη Διευθύντρια Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου, η κα Τριανταφυλλιά Μπουλτούκα, Υποδιευθύντρια Ποιότητας, Υγιεινής, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος Εμπορίας, η κα Ζωή Νάσιου, Χημικός Μηχανικός, Διεύθυνση Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου, ο κ. Αντώνης Μουντούρης, Επικεφαλής Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου και ο κ. Γιάννης Σακελλίων, Διευθυντής Marketing Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας.

Η φετινή Τελετή Βράβευσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη, καθώς και πλήθους βουλευτών και εκπρόσωπων από Θεσμικούς & Επιχειρηματικούς Φορείς, Επιχειρήσεις, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

Το Βραβείο εκ μέρους του Ομίλου ΕΛΠΕ και της ΕΚΟ παρέλαβε ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για την εταιρεία η βράβευση του DIESEL AVIO. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αποτελεί ταυτόχρονα και επιβράβευση της δέσμευσης του Ομίλου για ανάπτυξη προϊόντων με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική συνεισφορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΚΡΑΤΣ: 3,8 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με την εφαρμογή “Κάτι Καλύτερο” του ΟΠΑΠ υποστηρίζετε τα παιδιά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999

 


ΣΧΟΛΙΑ