• Ποσειδώνια 2024

  Λαμπερές παρουσίες στην εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (φωτογραφίες)

  Μελίνα Τραυλού

  Μελίνα Τραυλού


  Μεγάλη εκδήλωση, με πολλούς υψηλούς προσκεκλημένους από το χώρο της ναυτιλίας κι όχι μόνο, πραγματοποιείται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

  Πρόκειται για την εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2024 και θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

  Στον χαιρέτισμό της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε:

  «Είναι χαρά για μένα η παρουσία μου εδώ, ανάμεσα στους εκπροσώπους της ελληνικής ναυτιλίας, αρχιτέκτονες του ελληνικού θαύματος στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αυτόν κλάδο. Συνεχίζοντας την παράδοση της ελληνικής ναυτοσύνης και αναπτύσσοντας ευρηματικές επιχειρηματικές στρατηγικές, καταστήσατε την ελληνόκτητη ναυτιλία ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής, την φέρατε στην πρώτη θέση του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου και δημιουργήσατε έναν μοναδικό σε δυναμισμό στόλο από ποντοπόρα πλοία, που δραστηριοποιείται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Εμφυσήσατε στη ναυτιλία τόση ορμή, συμβάλλατε με τόσο σφρίγος στην επιτάχυνσή της, ώστε δικαίως η εθνική μας οικονομία προσβλέπει στον κλάδο σας ως σημαντικότατο μοχλό δύναμης, ανάπτυξης και προόδου.

  Στο σημερινό περιβάλλον ρευστότητας και γενικευμένης αβεβαιότητας, γεωπολιτικών προκλήσεων, περιβαλλοντικής κρίσης και πολέμων που επηρεάζουν, μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό και τη λειτουργία ολόκληρης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, η ναυτιλία μας καλείται να αξιοποιήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις και να καινοτομήσει, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά της και την ικανότητά της να εξυπηρετεί, ανεξάρτητα από τις δυσμενείς συνθήκες, τις ανάγκες της διεθνούς κοινότητας.

  Σε λίγες μέρες ξεκινούν τα Ποσειδώνια, στα οποία θα παρουσιαστούν οι νέες τεχνολογίες και θα συζητηθούν οι επιλογές εναλλακτικών καυσίμων, ώστε η ναυτιλία να απαλλαγεί από τον άνθρακα, σύμφωνα με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που απαιτούν την πράσινη μετάβαση όλων των βιομηχανιών. Στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, η ελληνική ναυτιλία αναμένεται να πρωτοστατήσει στον διάλογο για τους καλύτερους τρόπους ανταπόκρισης στις απαιτήσεις των καιρών και επίτευξης των στόχων βιωσιμότητας.

  Θέλω να εκφράσω τη βαθιά εκτίμηση της Πολιτείας για το έργο σας. Όπως άλλωστε μας παροτρύνει, από την αρχαιότητα, ο Ξενοφών, «είναι ηθικά ευγενές και καλό και έντιμο να τιμώνται οι έμποροι και οι ναυτικοί, καθώς παρέχουν μέγιστη ωφέλεια στην πόλη». Εύχομαι, με το ίδιο σθένος και την ίδια δημιουργικότητα, να συνεχίσετε να δίνετε ένα ηχηρό «παρών» σε όλη την υφήλιο.»

  Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση που είναι σε εξέλιξη.

  Παναγιώτης Αγγελόπουλος
  Παναγιώτης Αγγελόπουλος
  Γιάννης Λύρας
  Γιάννης Λύρας
  Σεμιραμίς Πάλιου και Θεόδωρος Βώκος
  Σεμίραμις Παληού και Θεόδωρος Βώκος
  Μιχάλης Χανδρής
  Μιχάλης Χανδρής
  Όλγα Μπορνόζη
  Δεύτερη από δεξιά Χριστίνα Μαργέλου Eurobank και τρίτη από δεξιά Όλγα Μπορνόζη Capital Link
  Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού
  Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού

  Χαράλαμπος Σημαντώνης και Δανάη Τσαπέλα
  Χαράλαμπος Σημαντώνης και Δανάη Τσαπέλα
  Γιάννα Δασκαλάκη και Τεό Αγγελόπουλος
  Γιάννα Δασκαλάκη και Τεό Αγγελόπουλος
  κ. Παναγιώτης Τσάκος - υπ. Στέλιος Κωστάλας
  καπ. Παναγιώτης Τσάκος – υπον. Στέλιος Κωστάλας
  Νίκος Βερνίκος
  Νίκος Βερνίκος
  Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης

  Διαβάστε επίσης:

  ΥΠΕΞ: Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά αμάχων στη Ράφα και ζητά ενδελεχή έρευνα

  Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Μιχαηλίδου: Σε πλήρη εφαρμογή την 1η Ιουλίου σε βιομηχανία και λιανεμπόριο

  Αχ μικρέ Γιαννάκη, ήρωά μου, πώς το χαμόγελό σου χαλάει τα σχέδια των κάφρων  ΣΧΟΛΙΑ