• Ποσειδώνια 2018

    Thuraya και IEC παρουσιάζουν από κοινού νέα VSAT υπηρεσία


    Η πρωτοπόρα εταιρία στον τομέα των κινητών (mobile) δορυφορικών επικοινωνιών και υπηρεσιών, Thuraya Telecommunications Company, και ο μακρόχρονος συνεργάτης της, IEC Telecom, ενώνουν δυνάμεις στα φετινά Ποσειδώνια, για να μας παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο πορτφόλιο ναυτιλιακών προϊόντων της Thuraya, και παράλληλα να μας δώσουν μια «πρώτη γεύση» της πιο πρόσφατης VSAT υπηρεσίας της Thuraya.

    Οι επισκέπτες στο περίπτερο 1.213 του Metropolitan Expo, από τις 4 μέχρι και τις 8 Ιουνίου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα ανώτερα στελέχη των εταιριών Thuraya και IEC Telecom, που θα είναι παρόντες για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη νέα VSAT υπηρεσία και το αντίστοιχο τερματικό, τα οποία πρόκειται να διατεθούν στην αγορά αργότερα μέσα στη χρονιά.

    Ο Ricky D’Souza, Manager, Market Development Maritime της Thuraya, δήλωσε: «Η ολοένα και μεγαλύτερη απαίτηση για ανταλλαγή δεδομένων στον τομέα της ναυτιλίας, σε συνδυασμό με άλλες ανάγκες του κλάδου, όπως η διατήρηση του υπάρχοντος προσωπικού, η επικοινωνία με απομακρυσμένα γραφεία, ο έλεγχος εξ αποστάσεως και η συντήρηση, μας ώθησαν στο σχεδιασμό της νέας μας VSAT υπηρεσίας».

    «Ανυπομονούμε να συναντήσουμε από κοντά τους πελάτες μας και να τους δώσουμε την ευκαιρία για μια πρώτη ματιά στο νέο μας VSAT+ terminal, που παρέχει επικοινωνιακή υποστήριξη για ένα ευρύτερο φάσμα εφαρμογών».

    Στην έκθεση θα βρίσκονται διαθέσιμα μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων από το ναυτιλιακό πορτφόλιο της Thuraya, συμπεριλαμβανομένων των Thuraya Orion IP broadband terminal, SF2500 voice satellite terminal και του πρόσφατα σχεδιασμένου Thuraya Atlas IP+.

    Πολύ εύκολο στην εγκατάσταση, το Thuraya Atlas IP+ παρέχει στους καπετάνιους και το πλήρωμα απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο, βελτιωμένη συνδεσιμότητα και μεγαλύτερες αποδόσεις εντός του σκάφους, σε υψηλές ταχύτητες και στους υψηλότερους ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων, καθώς επίσης και λειτουργική αποδοτικότητα. Το τερματικό διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά: single cable σύνδεση με τη σταθεροποιημένη κεραία, απευθείας bulkhead mounting και ενσωματωμένο Wi-Fi. Μέσω της θύρας RJ11, μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε κλασική αναλογική ή ασύρματη συσκευή. Αυτό επιτρέπει την ταυτόχρονη διενέργεια συνδέσεων ομιλίας και μεταφοράς δεδομένων. Οι κλήσεις ομιλίας πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής Thuraya Talk VoIP app, παρέχοντας έτσι την επιλογή για μια υπηρεσία χαμηλού κόστους.

    Ο Nabil Ben Soussia, Managing Director της IEC Telecom Middle East and Kazakhstan, είπε: «Έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με την Thuraya στα Ποσειδώνια 2018. Με την επέκταση του ναυτιλιακού πορτφόλιο της Thuraya στην αγορά του VSAT, μπορούμε πλέον να διαθέσουμε στους πελάτες μας ακόμη μεγαλύτερη γκάμα σε υψηλής ποιότητας εξοπλισμό και υπηρεσίες – ζωτικής σημασίας εξοπλισμό που θα κρατάει το πλήρωμα σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους τους, ενώ βρίσκονται μακρυά στη θάλασσα».

    Η IEC Telecom Group βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Thuraya Telecommunications Company, με στόχο να προσφέρουν στη Ναυτιλία τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Η μακρόχρονη συνεργασία τους είχε ως αποτέλεσμα το επιτυχές λανσάρισμα το 2016 του Orion Edge, καθώς επίσης και του FlexiYacht το 2018, μιας μοναδικής Internet broadband υπηρεσίας, σχεδιασμένης έτσι ώστε να ανταποκρίνεται ειδικά στις ανάγκες των σκαφών αναψυχής.



    ΣΧΟΛΙΑ