• Portraits.gr

    Grand Seiko: Τεχνογνωσία, πολυτέλεια και νέοι ορίζοντες

    • Bloomberg


    Τη χρονιά που μας πέρασε, η ιαπωνική Seiko Watch Corp διαχώρισε την κολεξιόν της χειροποίητων πολυτελών ρολογιών Grand Seiko από το brand και τη μετέτρεψε σε μια ξεχωριστή επωνυμία, με δική της ταυτότητα. «Από σήμερα η Grand Seiko ξεκινάει τη νέα ανεξάρτητη ζωή της και ξεκινάει ένα καινούριο ταξίδι», είχε αναφέρει τότε ο CEO και πρόεδρος της εταιρίας Shinji Hattori.

    Τη Δευτέρα, η Grand Seiko έκανε άλλο ένα μεγάλο βήμα στο νέο αυτό της ταξίδι. Η Seiko Watch ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια νέα εταιρία στις ΗΠΑ η οποία θα αναλάβει αποκλειστικά τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τη διανομή των προϊόντων της Grand Seiko.

    Η Grand Seiko Corp. of America (GSA) θα είναι η πρώτη ανεξάρτητη εταιρία Grand Seiko στον κόσμο. Η εταιρία θα προωθεί τα προϊόντα της Grand Seiko στους ήδη υπάρχοντες συνεργάτες της στο λιανεμπόριο, μέσω των μπουτίκ της στο Beverly Hills, στη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι.

    Μια νέα εποχή

    Η δημιουργία της GSA σηματοδοτεί «μια καινούρια εποχή για την Grand Seiko», τονίζουν στελέχη της στο Bloomberg. Στόχος της Grand Seiko είναι να επεκτείνει στις διεθνείς αγορές το πρεστίζ και τη δημοσιότητα που απολαμβάνει αυτήν τη στιγμή στην Ιαπωνία, ενώ η ίδρυση της νέας εταιρίας αποτελεί μέρος της προσπάθειας να αναβαθμιστεί η εικόνα των ρολογιών της Seiko παγκοσμίως.

    Ο πρόεδρος της Seiko Watch Corp, Shinji Hattori

    Η Grand Seiko ιδρύθηκε το 1960 στην Ιαπωνία και αποτελεί εδώ και δεκαετίες το κορυφαίο brand ρολογιών πολυτελείας της χώρας. Τα προϊόντα της άρχισαν να διατίθενται παγκοσμίως το 2010 και από τότε έχουν μεγάλη απήχηση, ειδικά στις ΗΠΑ.

    Η GSA θα διαθέτει στις ΗΠΑ ένα μεγάλο εύρος των ρολογιών της Grand Seiko, με σχέδια που περιλαμβάνουν τον αποκλειστικό μηχανισμό Spring Drive και καλίμπρα από χαλαζία, με τιμές από 2.200 έως 60.000 δολάρια.

    Η GSA θα προωθήσει επιπλέον άλλα δύο brands της Seiko Group: Τη διακεκριμένη συλλογή Presage, από 1.000 έως 2.400 δολάρια, και τα ρολόγια κατάδυσης της σπορ κολεξιόν Prospex, με τιμές από 3.250 και ένα στα 5.400 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ