• Portraits.gr

    Η επική συλλογή ρολογιών του Robin Williams σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s

    • Bloomberg


    Κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους καριέρας του ως stand-up κωμικού, ηθοποιού και πολυσυζητημένου celebrity, υπήρχε ένα άγνωστο στοιχείο για τον Robin Williams που οι περισσότεροι θαυμαστές του δεν το γνώριζαν: ο άνθρωπος αυτός λάτρευε τα ρολόγια. Και στις 4 Οκτωβρίου, ο οίκος Sotheby’s στη Νέα Υόρκη θα βγάλει σε δημοπρασία 44 από τα ρολόγια του ηθοποιού, μαζί με μια συλλογή από αντικείμενα από την κατοικία του Williams και της πρώην συζύγου του, Marsha, συμπεριλαμβανομένης μιας υπέροχης συλλογής έργων τέχνης και αναμνηστικών.

    Αποτέλεσμα εικόνας για robin williams watches

    Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας ηθοποιός του δικού του επιπέδου και της δικής του φήμης θα ήξερε κάτι λίγα από ρολόγια, αν παρατηρήσει, όμως, κανείς πολλά από αυτά τα κομμάτια, είναι ξεκάθαρο ότι το ενδιαφέρον του για την ωρολογοποιία μόνο επιφανειακό δεν ήταν.

    Μερικά από τα καλύτερα κομμάτια της συλλογής:

    Panerai Titanium Diver’s Compass και Panerai PAM0001

    <p>Lots 126 and 128, Panerai Titanium Diver’s Compass and Panerai PAM0001</p>

    Daniel Roth Perpetual Calendar

    Γνωστός για την ικανότητά του να φτιάχνει περίπλοκα ρολόγια, ο οίκος Daniel Roth είναι ένας πολύ περιζήτητος κατασκευαστής ρολογιών στους «ψαγμένους» συλλέκτες. Η Roth ξεκίνησε να κατασκευάζει περίπλοκα ρολόγια με τη δική της επωνυμία το 1989 και αυτό το κομμάτι του Williams είναι από εκείνη την αρχή, χρονολογούμενο στο 1990. Η Daniel Roth αγοράστηκε από την Bulgari το 2000.

     

     

     

     

     

     

    Limited Edition IWC Big Pilot Perpetual Calendar Ref. 5026 Titanium

    <p>Lot 151, Limited Edition IWC Big Pilot Perpetual Calendar Ref. 5026 Titanium</p>

    Αν και μια πιο mainstream επιλογή στη συλλογή του Williams, αυτό το ρολόι δεν είναι ένα συνηθισμένο Big Pilot Perpetual. Το 2006, η IWC κυκλοφόρησε την περιορισμένη αυτή έκδοση των 50 κομματιών για την Cellini Jewelers στο Μανχάταν.

    Franck Muller Tourbillon Minute Repeater

    <p>Lot 125, Franck Muller Tourbillon Minute Repeater</p>

    Τα σχέδια των ρολογιών του Franck Muller έχουν μια μαξιμαλιστική προσέγγιση σήμερα, αλλά όταν πρωτοξεκίνησε, η εταιρία είναι άλλος ένας μάστερ της πολυπλοκότητας.

    Το Hamilton Watch από τον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών

    <p>Lot 152, Hamilton Watch from <em>Dead Poets Society</em></p>

    Συλλεκτικό για πολλούς λόγους, αυτό το απλό επίχρυσο, φτιαγμένο από χαλαζία, ρολόι του οίκου Hamilton θα δει μάλλον άφθονες προσφορές στην δημοπρασία της 4ης Οκτωβρίου. Πρόκειται για το ρολόι που φορούσε ο Williams όταν γύριζε την ταινία Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών. Μάλιστα, ο τίτλος της ταινίας η χρονιά που γυρίστηκε είναι χαραγμένα πάνω στο ρολόι.



    ΣΧΟΛΙΑ