• Portraits.gr

    Chanel: Επενδύει στη Montres Journe SA

    • NewsRoom

    François-Paul Journe, ιδρυτής Montres Journe SA


    Την παρουσία της στην υψηλή ωρολογοποιία ενισχύει ο γαλλικός οίκος μόδας, αποκτώντας μειοψηφικό μερίδιο στην Montres Journe SA.

    Η Chanel εισήλθε στην ωρολογοποιία το 1998 με την Bell & Ross και συνέχισε το 2011 με την Romain Gauthier. Στόχος της ήταν να διατηρήσει και να αναπτύξει την τεχνογνωσία στην υψηλή ωρολογοποιΐα, αλλά και να υποστηρίξει ανεξάρτητους ωρολογοποιούς που μοιράζονται τις ίδιες αξίες για τη δημιουργία και την αριστεία με την Chanel.

    Ο François-Paul Journe κατασκεύασε το πρώτο του ρολόι το 1982, στο Παρίσι. Μέχρι το 1999 η Montres Journe SA κατασκεύαζε και πουλούσε ρολόγια πολυτελείας υπό την επωνυμία «F.P. Journe Invenit et Fecit».

    Στα εργαστήρια της εταιρείας στην καρδιά της Γενεύης, ο κατασκευαστής των ρολογιών σχεδίαζε, ανέπτυσσε και ουσιαστικά παρήγαγε το ρολόι. Με αυτό τον τρόπο η παραγωγή των ρολογιών περιοριζόταν σε μόλις 900 κομμάτια το χρόνο. Έτσι εξασφαλιζόταν και η μοναδικότητά τους.

    Η συμμετοχή της Chanel θα επιτρέψει στη Montres Journe SA να συνεχίσει την ανάπτυξή της εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά της αλλά και την αυτονομία της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτά είναι τα καλύτερα ρολόγια του 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα ρολόγια που όλοι θα θέλαμε να φορέσουμε (και ίσως να μην τολμάμε…)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συλλέγοντας παλιά ρολόγια κατάδυσης



    ΣΧΟΛΙΑ