• Πολιτισμός

    UNESCO: Η Ελλάδα στην επιτροπή για την προστασία πολιτιστικών αγαθών για τα έτη 2020-23

    • NewsRoom


    Η Ελλάδα, πρωτοπόρος στο πεδίο της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, εξελέγη χθες στην επιτροπή της UNESCO για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης, για την τετραετία 2020 – 2023.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως η σημαντική αυτή επιτυχία, σημειώνεται στον απόηχο σημαντικών συναφών πρωτοβουλιών της χώρας μας, όπως η σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο περιθώριο της Εβδομάδος Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη τον παρελθόντα Σεπτέμβριο.

    Η νέα αυτή επιτυχία, επισημαίνει περαιτέρω, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του σημαίνοντα ρόλου της Ελλάδος στον Πολιτισμό, ενώ αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της οποίας χαίρει εντός της UNESCO στον κρίσιμο και ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα της προστασίας των πολιτιστικών αγαθών.

    Ειδικότερα, για την πλήρωση των 6 κενών θέσεων στην εν λόγω επιτροπή εξελέγησαν οι εξής χώρες: Αυστρία με 63 ψήφους, Ελλάδα με 62 ψήφους, Εσθονία με 59 ψήφους, Μαρόκο με 53 ψήφους, Τσεχία με 46 ψήφους και Νιγηρία με 45 ψήφους. Το Αφγανιστάν και η Λιβύη συγκέντρωσαν 39 και 32 ψήφους, αντίστοιχα.



    ΣΧΟΛΙΑ