Πολιτισμός

«Το Νησί των Μυστικών»: Μια εμπνευσμένη παράσταση με ελεύθερη είσοδο για όλους

«Το Νησί των Μυστικών»: Μια εμπνευσμένη παράσταση με ελεύθερη είσοδο για όλους

«Το Νησί των Μυστικών»


Tη Δευτέρα 27/6/2022 στο Θέατρο Φλόκα – Το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την χορογραφία υπογράφει η Ζωή Ανδρίτσου

Σε μία εμβληματική τοποθεσία με τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό βάρος, την Αρχαία Ολυμπία, και συγκεκριμένα στο πανέμορφο Θέατρο Φλόκα, ανεβαίνει τη Δευτέρα 27/6/2022 στις 21.15 η Χοροθεατρική Παράσταση «Το Νησί των Μυστικών».

Το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την χορογραφία υπογράφει η εξαιρετικά ταλαντούχα και δημιουργική Ζωή Ανδρίτσου και σε αυτή συμμετέχουν συνολικά 275 άτομα, διαφόρων ηλικιών, ξεκινώντας από λιλιπούτειους χορευτές και χορεύτριες ηλικίας μόλις 3 ετών!

«Το Νησί των Μυστικών» είναι μια χοροθεατρική παράσταση με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, όπου μέσα από τον συνδυασμό του χορού με την μουσική, το τραγούδι, το θέατρο και τον κινηματογράφο αναδεικνύονται οι έννοιες της φιλίας, της συντροφικότητας και του σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Παράλληλα, θίγονται σοβαρά θέματα που απασχολούν την εποχή μας, όπως ο εκφοβισμός, η κακοποίηση, ο ξεριζωμός και η προσφυγιά. Κι όλα αυτά με έναν τρόπο που προκαλεί συναισθήματα χαράς, γέλιου, αλλά και προβληματισμού και συγκίνησης.

«Ο λόγος που προσεγγίζω τις παραστάσεις μου με αυτή την ολιστική μεθοδολογία είναι γιατί έτσι μπορούν όλοι, συμμετέχοντες στην παράσταση και θεατές, να ανακαλύψουν την δύναμη της τέχνης στο σύνολό της και να γίνουν μέρος της καλλιτεχνικής έκφρασης» σημειώνει η δημιουργός της παράστασης Ζωή Ανδρίτσου.

Οι παραστάσεις της Ζωής Ανδρίτσου στο Θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία αποτελούν καλλιτεχνικό γεγονός εδώ και χρόνια για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας κι επανέρχονται φέτος δυναμικά μετά το αναγκαστικό διάλειμμα λόγω της πανδημίας.

Οι χιλιάδες θεατές που κατακλύζουν κάθε χρόνο τις κερκίδες του θεάτρου Φλόκα απολαμβάνουν μία καλλιτεχνική δημιουργία διεθνών προδιαγραφών με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, και συγκλονιστικές χορογραφίες που καθηλώνουν μικρούς και μεγάλους.

Μία πρώτη γεύση από το τι θα παρακολουθήσουν φέτος οι θεατές αποτελεί το πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί, το οποίο υπογράφει ο σταθερός συνεργάτης της Ζωής Ανδρίτσου, Αλέξης Ζαφειράκης σε φωτισμούς του Ανδρέα Ζέζα.

«Το Νησί των Μυστικών»: Μια εμπνευσμένη παράσταση με ελεύθερη είσοδο για όλους!

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στις 21.15 στο Θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία.ΣΧΟΛΙΑ