• Πολιτισμός

    Θεόφιλος στο πρώτο μετάλλιο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

    • Μαρία Θερμού

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, τον Μάρτων Σίμιτσεκ και τον Γιώργο Μυλωνάκη.


    Συλλεκτικό μετάλλιο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση εξέδωσε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και η πρώτη παρουσίασή του έγινε σήμερα κατά την επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κυρία Αγγελοπούλου παρέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το συλλεκτικό μετάλλιο, το οποίο απεικονίζει το έργο του Θεόφιλου «Αναγεννηθείσα Ελλάδα» με τον Ρήγα Βελεστινλή και τον Αδαμάντιο Κοραή να σηκώνουν την Ελλάδα, ενώ στο βάθος ο φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του συμβολίζει την αναγέννηση της χώρας.

    Το μετάλλιο είναι το πρώτο που εμφανίζεται στη χώρα με την συγκεκριμένη τεχνική, η οποία περιλαμβάνει ένα έγχρωμο πολυμερικό δακτύλιο ανάμεσα στα δύο μεταλλικά μέρη του.

    Αποτελεί μάλιστα προπομπό του Νομισματικού Προγράμματος, που εκδίδει η Επιτροπή με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

    Όπως ανέφερε η κυρία Αγγελοπούλου, η οποία ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δραστηριότητες της Επιτροπής, το συλλεκτικό μετάλλιο εκδίδεται με τη χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος και έχοντας ως αποκλειστικό διαθέτη την Εθνική Τράπεζα.

    Αναμνηστικό μετάλλιο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης



    ΣΧΟΛΙΑ